Börtönbüntetést kapott egy szlovák család embercsempészésért Nagy-Britanniában

rendőrség illusztráció

Börtönbüntetésre ítélték Nagy-Britanniában egy szlovák család hat tagját és egy helyi házaspárt csütörtökön, mert Szlovákiából Észak-Angliába csempésztek embereket, ahol a bűnszervezet "modern kori rabszolgaságban" dolgoztatta őket.

A rendőrség szerint a bűnszervezet tagjai kiszolgáltatott és hajléktalan szlovák férfiakat új élet reményével kecsegtették Nyugat-Yorkshireban. Több mint harminc áldozatukat aztán arra kényszerítették, hogy az Egyesült Királyságba érkezvén helyi viszonyok között elenyésző összegekért takarító és házfelújítási munkákat végezzenek.

A bűnszervezet ellenőrizte az áldozataik számára nyitott bankszámlákat és vette fel nevükben a nekik járó szociális támogatásokat

- közölte az ügyészség.

A leedsi bíróság a bűnszervezet 37 éves fejét, Frantisek Cisart, kilenc év börtönre ítélte, öt családtagját pedig négy és fél szabadságvesztésre marasztalta.

"Ezek az emberek modern kori rabszolgatartásban vettek részt, ez olyan bűncselekmény, amely az emberi nyomort használja ki"

- hangsúlyozta Pat Twiggs nyomozó az ítélethirdetést követően.

David Holderness ügyész szerint az áldozatoknak "jobb életet ígértek Angliában, biztonsággal és rendes fizetéssel". "Ehelyett  szörnyű hlyzetbe kerültek,  arra kényszerítették őket, hogy szinte a semmiért dolgozzanak, és nyomorúságos körülmények között lakjanak, miközben mások kihasználták őket fittyet hányva jólétükre" - tette hozzá.

Holderness szerint Cisars kényszermunkán alapuló "nyereséges  családi vállalkozást" épített fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?