Facebook: a hackerek külső alkalmazásokhoz nem fértek hozzá

facebook
New York |

A Facebookot ért legsúlyosabb eddigi hackertámadás elkövetői nem fértek hozzá olyan külső oldalak adataihoz, amelyeken a felhasználók Facebook-fiókjukkal tudnak bejelentkezni - tudatta kedden a közösségi portált működtető vállalat.

"A nyomozás nem talált bizonyítékot arra, hogy a támadók hozzáfértek volna olyan appokhoz, amelyek a facebookos bejelentkezést használják" - tudatta a Reuters hírügynökséggel Guy Rosen, a Facebook Inc. biztonságért felelős alelnöke.

A cég a múlt héten tudatta, hogy hackerek 50 millió felhasználó fiókjához fértek hozzá. Biztonsági intézkedésként a közösségi oldal minden érintett felhasználót kiléptetett az összes alkalmazásból, de akkor még nem lehetett tudni, hogy külső appok adataihoz is hozzájutottak-e. A chicagói Illinois-i Egyetem biztonsági szakértői szerint 42 ezer olyan honlap vagy applikáció van az interneten, amely lehetővé teszi a felhasználóknak a facebookos bejelentkezést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?