Kaliňák tagadja, hogy részt vett volna a vietnámi férfi elrablásában

Robert Kaliňák
Pozony |

Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszter továbbra is tagadja, hogy köze lett volna a vietnámi férfi elrablásához. „Amennyiben kiderül, hogy Vietnám visszaélt Szlovákia vendégszeretetével, annak súlyos diplomáciai következményei lesznek" – közölte a nyomozással kapcsolatban a közösségi médiában.

Kaliňák szerint a vizsgálatok egyáltalán nem bizonyították be, hogy ő is részt vett volna az elrablásban, sőt, sokkal inkább az derül ki belőlük, hogy az állami szerveknek semmi közük az ügyhöz. Reméli, hogy a két rendőr, aki tanúvallomást tett az ügyben, továbbra is együtt fog működni az ügyészséggel, és hozzátette, hogy nem érti, miért nem tett így már hamarabb.

„Nagyon remélem, hogy az ügyet részletesen kivizsgálják, és természetesen továbbra is kész vagyok együttműködni a bűnüldöző szervekkel. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy sem én, sem a szlovák állami szervek nem vettünk részt szándékosan az akcióban" – tette hozzá.

Trinh Xuan Thanh vietnámi állampolgár elrablásával összefüggésben a felügyelő ügyész az ügyirat átvizsgálása után utasítást adott a nyomozónak, hogy indítson büntetőeljárást személyi szabadság korlátozásában való bűnrészesség ügyében.       

Trinh Xuan Thanh-t a vietnámi titkosszolgálat rabolhatta el tavaly júliusban Németországban, hogy Szlovákián keresztül Vietnámba hurcolja őt. Az emberrabláshoz egy szlovák kormánygépet is felhasználhattak. Az ügy kivizsgálása Szlovákiában és Németországban is tovább folytatódik. Szeptember végén Saková (Smer-SD) belügyminiszter Berlinben tárgyalt az ügyben német kollégájával, Horst Seehoferrel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?