A felfüggesztett Pačinda kimaradt a válogatott keretből is

Ján Kozák

Ján Kozák szövetségi kapitány Dávid Hancko és Samuel Mráz személyében két újoncot hívott be a szlovák labdarúgó-válogatott Csehország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő keretébe. A DAC-ban felfüggesztett Erik Pačinda kimaradt a szűk keretből.

A jövő szombaton, Nagyszombatban esedékes Nemzetek Ligája találkozóra már 16 000 jegyet eladtak, az interneten még nagyjából kétezer jegyet lehet megvásárolni az Anton Malatinský Stadionba.

A klasszikus derbi nagy érdeklődésre tarthat számot, és mivel a csehek és a szlovákok is kikaptak Ukrajnától, a döntetlen egyik fél számára sem old meg semmit. „A cseh játékosok erősek, de a cseh válogatott amiatt szenved, mert hosszabb ideje nem tudja stabilizálni a keretét, sok a váltás. A nagyszombati meccsre új edzővel, a Karel Jarolímot váltó Jaroslav Šilhavýval érkeznek, ez is motiváció lesz számukra. Várom a mérkőzést, izgalmas csata lesz” – fogalmazott Ján Kozák szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkünk

Nevezésében helyet kapott a sérülés miatt hosszabb időt kihagyó Peter Pekarík, illetve a szintén kisebb egészségi problémákkal küzdő Martin Škrtel is. „Pekarík annyira becsületes játékos, hogy ha nem állna készen a mérkőzésre, akkor megmondaná. Hiszek neki, hogy már százszázalékos állapotban van. Škrtel egy hétig nem edzett a Fenerbahcéval, de a nagyszombatiak elleni EL-meccsen már játszania kellene, tehát egyértelmű, hogy neveztem” – magyarázta Kozák.

Két újonc kapott helyet a keretben, a Fiorentina hátvédje, Dávid Hancko, valamint az Empoli csatára, Samuel Mráz. „Mindketten topligában szerepelnek, jó játékosok, az U21-ben már bizonyítottak. Hanckóval a bal oldalon számolok, mivel Mazáň hosszabb ideje nem játszik. Mrázhoz hasonló típusú csatárunk nincs több Szlovákiában, de ő még sokat fejlődhet is” – hangsúlyozta Kozák, aki mindkét fiatalnak lehetőséget akar adni vagy a csehek ellen, vagy három nappal később Stockholmban, a svédek elleni felkészülési találkozón.

Érdekes

A szlovák válogatott kerete

Kapusok: Martin Dúbravka (Newcastle), Matúš Kozáčik (Plzeň), Michal Šulla (Slovan Bratislava)

Hátvédek: Erik Sabo (Hapoel Beer Sheva), Peter Pekarík (Hertha), Martin Škrtel (Fenerbahce), Norbert Gyömbér (Perugia), Milan Škriniar (Internazionale), Ľubomír Šatka (DAC), Dávid Hancko (Fiorentina), Tomáš Hubočan (Marseille)

Középpályások: Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (Plzeň), Juraj Kucka (Trabzonspor), Ján Greguš (FC Köbenhavn), Marek Hamšík (Napoli), Ondrej Duda (Hertha), Róbert Mak (Zenit Szentpétervár), Albert Rusnák (Salt Lake City), Vladimír Weiss (al-Gharafa), Matúš Bero (Vitesse Arnhem)

Támadók: Adam Nemec (FC Pafos), Samuel Mráz (FC Empoli)

Kimaradt viszont a szűk keretből Erik Pačinda, a DAC támadója, akit klubja egy hétre felfüggesztett. Pačinda a senicai bajnoki után nyíltan beszél arról, hogy decemberben távozni szeretne a DAC-tól. „Nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi lelkiállapotában képes lenne lejátszani egy komoly meccset a csehek ellen” – indokolta Pačinda kihagyását Kozák. A szakvezető félig tréfásan megjegyezte, már nem nevezhet senkit a szlovák ligából, mert úgy látszik, ezzel árt a játékosoknak. „Šullát is behívtam, azóta nem véd a Slovanban. Most jött Pačindának ez az esete… Jól ismerem őt Kassáról, azt gondolom, ő olyan típusú ember, akinek ami a szívén, az a száján, de ez nem mindig szerencsés” – tette hozzá Kozák. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?