Elnökválasztás: Lajčák és Danko jutna a második fordulóba, Bugár 7,9%-on

Lajčáknak

Menyhárt József, az MKP jelöltje nem szerepel a felmérésben, mivel csak a hétvégén jelentették be indulását.
 

Ha szeptemberben tartották volna a köztársaságielnök-választást, a legtöbben, 26 százaléknyian Miroslav Lajčák külügyminiszterre szavaztak volna.
Őt Andrej Danko, a parlament elnöke követné 12,3 százalékkal, illetve Robert Mistrík 9,5 százalékkal. Mindez a Focus ügynökség közvélemény-kutatásából derül ki, melyet szeptember 18. és 25. között végeztek 1015 válaszadó bevonásával. Az elnökválasztást jövő tavasszal tartják.

A negyedik helyen Štefan Harabin, a Legfelsőbb Bíróság bírója végzett 9,1 százalékkal, őt követte Marian Kotleba (8,7%), Bugár Béla, a Híd elnöke és Veronika Remišová, az OĽaNO-frakció elnöke (mindketten 7,9%).
 

Kapcsolódó cikkünk

A felmérésben 6 százalék alatti eredményt produkált Zuzana Čaputová (5,2%), František Mikloško (4,9%) és Eduard Chmelár (4,1%). 3 százalék alatt végzett Milan Krajniak (2,4%), a Sme rodina képviselője, Juraj Zábojník (1,2%), Martin Daňo és Radovan Znášik (mindketten 0,3%), Róbert Švec és Bohumila Tauchmannová (mindketten 0,1%), valamint Oskar Fegyveres (0,0%)

Az is kiderült, hogy a megkérdezettek 29,7 százaléka nem tudja, kire szavazna, 9 százalékuk pedig biztos nem megy szavazni. 

A választások időpont még nincs kihirdetve, és további jelöltek is indulhatnak még.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?