Csökkent a munkanélküliség az eurózónában augusztusban

Luxemburg |

Az előző hónaphoz és az előző évhez képest is csökkent a munkanélküliség az eurózónában, így 2008 novembere, tehát a gazdasági világválság óta a legalacsonyabb szintet érte el. Az Európai Unióban (EÚ) emellett nem változott a munkanélküliségi arány júliushoz képest – tájékoztatott az Eurostat, az Európai Unió Statisztikai Hivatala hétfőn.

 

Az Eurostat szerint az eurorégióban 2018 augusztusában 8,1%-ra csökkent a munkanélküliség a júliusi 8,2%-hoz és a tavaly augusztusi 9%-hoz képest. Ez az eddigi legalacsonyabb szám a 2008 novembere óta euróval fizető országok eurorégiójában.

Az Európai Unióban maradt a júliusi 6,8%, de a tavalyi 7,5%-hoz képest csökkent.

Az Eurostat szerint idén augusztusban az EU-ban 16,66 millió embernek nem volt munkája, ebből 13,22 millió az eurózónában él. Júliushoz képest 114 000-rel csökkent a munkanélküliek száma az EU-ban és 102 000-rel az eurorégióban. A tavalyi évhez képest ez 1,92 millióval való csökkenést jelent az EU-ban és 1,42 milliós csökkenést az eurózónában.

Kapcsolódó cikkünk

A tagországok közül az Eurostat statisztikája szerint augusztusban Csehországban (2,5%), Németországban (3,4%) és Lengyelországban (3,4%) volt a legalacsonyabb a munkanélküliség, a legmagasabb pedig Görögországban (júniusban 19,1%) és Spanyolországban (15,2%).

A tavalyi évhez képest a munkanélküliség legnagyobb csökkenését Cipruson (10,5%-ról 7,5%-ra), Horvátországban (10,9%-ról 8,5%-ra) és Görögországban (júniusban 21,3%-ról 19,1%-ra) mérték.

Szlovákiában a munkanélküliség augusztusban 6,6%-ra csökkent a júliusi 6,7%-hoz és a tavaly augusztusi 7,9%-hoz képest.

Az Eurostat a végén hozzátette, hogy az Egyesült Államokban augusztusban 3,9% volt a munkanélküliség, csakúgy, mint júliusban, ami csökkenést jelent a tavalyi 4,4%-hoz képest.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?