Nyitra megyében hetek óta nő az influenzás megbetegedések száma

Három héten belül nyakunkon az influenzajárvány
Nyitra |

Nyitra megyében már hetek óta növekvő tendenciát mutat az influenzás megbetegedések előfordulási aránya. Míg a nyári szünidő utolsó hetében 116 személy volt influenzás, a következő hetekben a nyitrai Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) már több száz influenzás megbetegedést vett nyilvántartásba.

 

A legjelentősebb növekedésre az iskolaév első hetében került sor, amikor a megbetegedések előfordulási aránya 75%-kal ugrott meg. Növekedési tendencia jellemezte az elmúlt hetet is, az orvosok összesen 6351 akut légúti megbetegedést diagnosztizáltak. Ebből 553 volt az influenza vagy az influenzához hasonló megbetegedés, ami az előző héthez viszonyítva 13,6%-os növekedést jelent.

A legtöbb páciens öt év alatti gyermek volt. 101 személy esetében komplikációk léptek fel. Az összes nyilvántartásba vett betegség 59,4%-a orrmelléküreg-gyulladás, 9,9%-a tüdőgyulladás, 30,7%-a pedig középfülgyulladás volt. A megbetegedéseket a gyermekorvosok 68%-a, a felnőtteket kezelő orvosok 53%-a jelentette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?