Trump tanácsadója is azt állítja, hogy szexuális támadás érte

Kellyanne Conway

Kellyanne Conway, Donald Trump amerikai elnök tanácsadója vasárnap a CNN amerikai hírtelevízió adásában kijelentette: őt is érte már szexuális támadás, és minden ilyen nő megérdemli, hogy meghallgassák.

"Nagyon együtt tudok érezni azokkal, akik szexuális támadás, zaklatás vagy nemi erőszak áldozataivá válnak" - tudatta Conway, miközben kiállt amellett, hogy Donald Trump elnök Brett Kavanaugh szövetségi bírót jelöli az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságába, akit három nő is szexuális visszaélésekkel vádol.
 

Magam is szexuális támadás áldozata vagyok" - húzta alá Conway, de részleteket nem mondott. Kavanaugh-val kapcsolatban pedig arra az álláspontra helyezkedett, hogy az őt ért támadásoknak valójában nincs közük a szexuális bántalmazás vádjához, hanem pusztán pártpolitikai célokat szolgálnak.

Kavanaugh kinevezéséhez a szenátus hozzájárulása kell, és a jogászt a héten hallgatta meg a felsőház igazságügyi bizottsága. Egyik vádlóját is meghallgatták, majd a testület a támogatásáról biztosította Kavanaugh kinevezését, de több szenátor FBI-vizsgálatot szorgalmazott, a végső szenátusi szavazást pedig elhalasztották, és Donald Trump elrendelte, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja ki, hogy igazak-e a Kavanaugh ellen felhozott vádak.

A republikánusoknak szűk, 51-49-es többségük van a 100 fős szenátusban, szavazategyenlőség esetén pedig Mike Pence alelnök szavazata dönt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?