Alena Zs.-t a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsítják

Speciális Büntetőbíróság
Besztercebánya |

Nemsokára kiderül, rács mögött marad-e az a négy személy, akiket a Kuciak-gyilkosság elkövetésével vádolnak.

 

15:15

A Denník N információi szerint Alena Zs.-t a gyilkosság megrendelésével gyanúsítják, bár ez nem jelenti azt, hogy Kočner olasz tolmácsa lett volna a fő megrendelő. A komáromi nő közvetítőként vehetett részt Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásában.

A Speciális Büntetőbíróság vasárnap dönt a vádlottak - Sz. Tamás, M. Miroslav és A. Zoltán - előzetes letartóztatásáról Besztercebányán. Szombaton vád alá helyezték Alena Zs.-t is. Kočner olasz tolmácsát a kommandósok péntek este szállították el Komáromból.

A tárgyalás nem sokkal 13 óra után kezdődött el.

Az Aktuality.sk portál videót tett közé arról, amikor a vádlottak megérkeztek a bíróságra:

 

Eva Mišíková volt ügyész a Markíza vitaműsorában kijelentette: a következő órákban az is kiderülhet, ki volt a gyilkosság megrendelője.

Daniel Lipšic, a Kuciak család ügyvédje szerint az a valószínűbb, hogy a gyilkosság megszervezői nincsenek tisztában azzal, hogy konkrétan ki rendelte meg Ján Kuciak és Martina Kušnírová megölését.

Lipšic hozzátette: azzal kapcsolatban, hogy mi volt a gyilkosság motivációja, két lehetséges elmélet létezik. Alena Zs. közvetítőként vehetett részt a gyilkosságban.

Abban Mišíková és Lipšic is egyetértettek, hogy a fantomkép nyilvánosságra hozása  a rendőrségi taktika része volt.

A politikusoknak és a médiának a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatos kijelentéseik során nem kellene ügyészeket és bírókat játszaniuk - ezt Bugár Béla, a Híd elnöke és Boris Kollár, az ellenzéki Sme rodina elnöke az RTVS 5 perc múlva 12 (O 5 minút 12) című vasárnapi vitaműsorában jelentette ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?