Ipolyságon, Zselízen és Párkányban is újrázna a jelenlegi polgármester

Párkány/Zselíz/Ipolyság |

Zselízen és Ipolyságon is három polgármesterjelölt indul az önkormányzati választásokon. A polgármester- és képviselőjelöltek listája már felkerült Ipolyság és Zselíz honlapjára.

Ipolyságnak három független polgármester-jelöltje van. Štefan Gregor regnáló polgármester mellett függetlenként száll ringbe Marián Zolcer és Zachar Pál is. Zachar indulását az MKP és a Híd is támogatja. Az összefogásra azt követően került sor, hogy négy éve az egymással szemben indított magyar jelöltek kiütötték egymást. Képviselői posztra 36 jelölt pályázik. Az MKP színeiben 9, a Híd színeiben 2, az MKDSZ színeiben 1, függetlenként 24 jelölt indul a választásokon.

Novemberben a zselíziek is három független polgármester-jelöltből választhatnak. Juhász András regnáló polgármester egyik kihívója Kamil Halgaš, a másik Marianna Šedivá. Az MKP helyi alapszervezete úgy döntött, hogy Juhász András indulását fogja támogatni. A 12 fős képviselő-testületbe 25 jelölt szeretne bejutni: 10-en az MKP színeiben, 11-en független jelöltként indulnak. Boris Kollár pártjának 2, Marián Kotleba pártjának 1 jelöltje van. Zselízen a Híd színeiben csupán 1 jelölt indul.

Párkányban központi szervezési okok miatt csak október 4. után kerülhet fel a polgármester- és képviselőjelöltek hivatalos listája a város honlapjára. Nem hivatalos értesüléseink szerint Párkányban a függetlenként induló regnáló polgármesternek, Eugen Szabónak három független (Karol Nagy, Parkanský Norbert, Szalatnyai Gábor) és egy MKP-s (Lukovics Tamás) kihívója lesz.

A párkányi körzetben a Híd Kicsinden, Bényben, Barton és Nánán indít polgármester-jelöltet. Az MKP ebben a körzetben Bajtán, Ebeden, Garampáldon, Kisgyarmaton, Kiskeszin, Kisújfalun, Muzslán, Szalkán, Szőgyénben, Bényben és Köbölkúton állít saját polgármester-jelöltet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?