Megrendezett merénylettel próbáltak népszerűséget szerezni a donyecki kommunisták

donyeck merénylet
Donyeck |

Négyen megsérültek egy robbanás következtében a helyi kommunista párt kongresszusán szombaton Donyeckben, a kelet-ukrajnai szakadár Donyecki Népköztársaság székvárosában - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

Mint az önhatalmúlag kikiáltott népköztársaság "egészségügyi minisztériuma" közölte, három embert kórházba vittek. Egyikük sérülése sem életveszélyes. A köztársaság "nemzetbiztonsági minisztériuma" megerősítette a robbanásról szóló híreket. További tájékoztatást nem adtak a helyi hatóságok.

Nem megerősített értesülések szerint a sérültek között van Ihor Hakimzjanov, a Donyecki Népköztársaság elnökjelöltje

 A szakadár DAN hírügynökség helyi rendvédelmi forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy

Hakimzjanov önmaga ellen rendezte meg a merényletet. A névtelenül nyilatkozó tisztségviselő szerint információik vannak arról, hogy az elnökjelölt egyfajta PR-akciónak szánta a "merényletet", amelytől népszerűsége növekedését várta.

Nem egészen egy hónappal ezelőtt, augusztus 31-én egy donyecki kávéházban robbantásos merényletben életét vesztette a szakadár terület addigi vezetője, Olekszandr Zaharcsenko.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?