GAZDASÁGI HÍRMORZSÁK

Pozsony új szállója a Tulip HousePozsony. A belvárosi Štúr utcán e héten nyitja meg kapuit a Tulip House nevű 4 csillagos szálloda.

Pozsony új szállója a Tulip House

Pozsony. A belvárosi Štúr utcán e héten nyitja meg kapuit a Tulip House nevű 4 csillagos szálloda. Erika Olšanská, a szálló marketingigazgatója közölte: az eredetileg 1903-ban, a bécsi Jugendstil stílusában épült háztömb gyökeres felújításának 2006 júliusában láttak neki, melynek eredményeként megszületett a főváros első ún. boutique szállodája. A boutique kategória ismérve: történelmi épületben viszonylag kevés, ám luxus kivitelű szobát üzemeltetnek. A szecessziós külsejét megőrző Tulip House 24 szobával és 4 penthouse kategóriájú, 180 és 210 négyzetméter közötti elnöki lakosztállyal rendelkezik. A konferenciateremmel kibővített hotelt a Tulip kávézó (a valamikori Tulipan kávéház utóda) és a Rhapsody étterem egészíti ki. (só, s)

A Peugeot lesz nálunk a második?

Pozsony. A francia Peugeot Slovensko kereskedelmi társaság célja, hogy az elkövetkező három évben a második helyet szerezze meg az autóértékesítés szlovákiai piacán – közölte Guillaume Ducrest, a cég vezérigazgatója. A felfutás érdekében az Auto Alba cégtől átvette tevékenységi körét, amely eddig a Peugeot márka itteni partnere volt. A Peugeot 2003 óta a harmadik helyet foglalja el a hazai piacon, idei részesedése elérheti a 7,5 százalékot, ami 7500 gépkocsi eladását jelenti. (só, ú)

Megéri dollárt vásárolni

Zürich. A világ második legnagyobb deviza-kereskedéssel foglalkozó bankja, a svájci UBS arra számít, hogy a globális recesszió Európában jobban felüti a fejét, mint az Egyesült Államokban, emiatt a befektetők amerikai kincstárjegyeket vesznek majd. Ez pedig a dollár erősödését jelenti, vagyis a bank deviza-stratégái szerint érdemes az eurót dollárra váltani. Az UBS tanácsa az, hogy 1,4655-nél javasolt kiszállni a közös pénzből. A dollár várhatóan rövid távon 1,425-ig erősödik. A kötést 1,48-nál érdemes feladni – véli az UBS. A dollár árfolyama pénteken délelőtt 1,459-ig erősödött az euróval szemben. Egy amerikai dollárért az elmúlt hét utolsó kereskedési napján 20,60-20,70 szlovák koronát adtak.(m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?