Elloptak egy Degas-képet - egy éjjeliőrt gyanúsítottak, de már elengedték

Marseille |

<p>Egy múzeumi éjjeliőrt gyanúsított a francia rendőrség azzal, hogy köze volt Edgar Degas festményének ellopásához.</p>

Egy múzeumi éjjeliőrt gyanúsított a francia rendőrség azzal, hogy köze volt Edgar Degas egy Marseille-ben kiállított festményének csütörtökre virradóra történt ellopásához, de péntek délután vádemelés nélkül szabadon engedték - közölték az illetékesek.

A Cantini múzeum - itt volt kiállítva Degas műve - egyik éjjeliőréről van szó - mondta egy igazságügyi forrás.

A kóristák (Les Choristes) című, 32-szer 27 cm-es pasztellképet a párizsi Musée d'Orsay adta kölcsön a Cantini múzeumnak egy Degas műveiből összeállított kiállításra, amely január 3. után tovább utazott volna Olaszországba és Kanadába. Az 1877-ben alkotott festményről az eltűnése után azt közölték, hogy 30 millió eurót ér, de péntekre kiderült, hogy félreértésről volt szó, az első pillanatban összekeverték egy másik művel, s ezt a képet "csak" mintegy 800 ezer euróra becsüli a franciaországi múzeumok felügyelő szerve.

A képet egyelőre nem találják. Az első kihallgatások alapján - közölték a nyomozáshoz közel álló forrásból - úgy gondolták, hogy a lopás csütörtök hajnali 5 és 7 óra között, az előállított alkalmazott munkaidejében történt.

A marseille-i múzeumot csütörtök délben bezárták a nyomozás érdekeire hivatkozva, de a polgármesteri hivatal közlése szerint szombaton és vasárnap már látogatható a kiállítás.

Az eltűnt Degas-kép egyike volt annak a válogatásnak, amelyet Németországból, Svájcból, Olaszországból, Kanadából, az Egyesült Államokból, továbbá a párizsi Louvre-ból és a Musée d'Orsayból érkezett 200 darabból állítottak össze. A kiállítás október 6-án nyílt, most vasárnap zárul, és a polgármesteri hivatal szerint eddig 70 ezer nézőt vonzott. Február elejére az olaszországi Roveretóba, júniusra pedig a kanadai Torontóba várják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?