Aprópénz híján gyalog ment haza az utas

Galánta |

<p>Gyalog volt kénytelen hazamenni az egyik utas Galántáról Taksonyra, mert nem volt nála apró, a sofőr pedig nem tudott visszaadni. A hölgynek ötvenhárom centet kellett volna fizetnie a jegyért.</p><!-- AddThis Button BEGIN -->
<a class="addthis_button" href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;pub=xa-4ae87eb4619b4553">… src="http://s7.addthis.com/static/btn/v2/lg-share-en.gif&quot; alt="Bookmark and Share" style="border: 0pt none " height="16" width="125" /></a>
<script src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=xa-4ae87eb4619b4553&…; type="text/javascript">
</script>
<!-- AddThis Button END -->

Mivel késett a pozsonyi csatlakozása, nem volt ideje felváltani az ötveneurós bankjegyet. Megpróbált a buszon az ötvenessel fizetni, de a sofőr durván ráripakodott, hogy képzeli, hogy ilyen nagy pénzzel akar fizetni.

„Egy szóval sem mondta, hogy másnap is odaadhatom a pénzt, vagy hogy kérjek kölcsön valamelyik utastól, pedig szinte naponta találkozunk. Csak azt hajtogatta, keressek aprót. Mert - mondta - ha felváltja az ötveneuróst, nem marad aprója. Vagyis vissza tudott volna adni, ha akar. Ismerős sajnos éppen nem volt a buszon“ - mondta a felháborodott utas, aki, mivel nem volt nála kisebb pénz, inkább leszállt a buszról és gyalog tette meg a három kilométeres utat este fél hatkor, szuroksötétben.

A fiatalasszony férje magyarázatot kért a vállalat galántai irodájában, ahol ajtót sem nyitottak. A sofőr a férjnek telefonon azt mondta, belátja, talán nem így kellett volna kezelnie ezt a helyzetet. Arra hivatkozott, hogy a fizetendő összeg négyszereséből adhat vissza. A hölgy azt mondja, erről nem tudott, ez az információ nincs kifüggesztve a buszokon. Másnap a buszsofőr megállította és teljesen más hangnemben kérdőre vonta a fiatalasszonyt, mit képzel,miért tett panaszt.

Tumma Imrich, a dunaszerdahelyi Szlovák Autóbusz-közlekedési (SAD) vállalat galántai részlegének munkatársa arról tájékoztatott, hogy a fizetendő összeg tízszeresét vehetik át a sofőrök, ebben a konkrét esetben tehát legfeljebb öteuróssal fizethetett volna az utas. Hozzátette, a sofőröknél tíz eurónyi váltópénz van, ez semmiképp sem elég, hogy ilyen nagy összegből visszaadjanak. Véleménye szerint sokkal előnyösebb, ha a rendszeresen utazók inkább chipkártyát használnak, ennek köszönhetően az utasoknak nem kell állandóan aprót keresniük, elég, ha alkalomadtán feltöltik a kártyát készpénzzel.

„A felszálláskor, a sofőr nem tanácsolhatja az utasnak, hogy menjen el valahova a pénzét felváltani, ez csak várakozást, késést idéz elő, ugyanúgy nem javasolhatja a sofőr, hogy másnap, vagy a következő alkalommal lehetőség van a buszjegy árának kifizetésére, mert ezzel egyesek akár vissza is élhetnének“ - nyilatkozott Imrich Tumma. Véleménye szerint a hölgynek kellett volna ezt a lehetőséget kérni, ill. ismerőstől kölcsönkérni.

A panaszos azonban azt állítja, emberség is van a világon, és törzsutas lévén ennél kicsit előzékenyebb bánásmódot várt volna el. Olvasónktól megtudtuk, másnap reggel 55 centet adott a sofőrnek, aki apró híján nem tudott két centet visszaadni. „Ebben az esetben egyértelműen a sofőr hibázott, ugyanis pénztárosnőnk naponta biztosítja sofőrjeink számára a megfelelő mennyiségű aprót“ - tájékoztatott Tumma.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?