Titkos vágyuk a III. ligába jutás

Egy évvel ezelőtt szinte kilátástalan helyzetben volt a komáromi labdarúgás. A KFC a III. liga alsóházában bukdácsolt, a klub kasszájában egyetlenegy korona sem volt. Már-már a megszűnés fenyegette a szebb napokat látott szakosztályt.

A tavaszi idényben is folytatódott a lila-fehérek mélyrepülése, még a bajnokság vége előtt, amikor már nyilvánvaló volt, hogy a csapat képtelen kiharcolni a bennmaradást, komoly változások történtek a Duna-parti stadionban. Nemcsak a szakvezetést menesztették, hanem az együttes nevét is megváltoztatták, ugyanis a szponzorok határozottan kijelenették: a KFC-t nem hajlandók támogatni, a komáromi labdarúgást viszont igen. Júliusban aztán FK 1899 lett a KFC-ből, a lila–fehér szín megmaradt...

– A tavaszi idény végére teljesen szétesett a csapat, a kéthónapos nyári szünetben sikerült feltölteni a keretet. Gyurenka István személyében új vezetőedző ült a kispadra, aki kizárólag komáromi, valamint a környék falvaiból származó fiataloknak szavazott bizalmat. Egyesek nagyon örültek volna, ha padlóra kerül az együttes, és az alacsonyabb osztályban is folytatja vesszőfutását. Rosszakaróinknak csalódást okoztunk, mert rövid idő alatt, egy teljesen átalakított együttessel sikerült talpra állnunk – összegezte a közelmúlt történéseit Mészáros László klubtitkár.

Nem kis meglepetésre az újoncokkal telitűzdelt komáromi csapat a harmadik helyen zárta az őszi szezont, mindössze négy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az éllovas mocsonoki gárda.

– Teljes mértékben elégedettek vagyunk, hiszen a középmezőnybe vártuk az együttest. Még ennél is jobb eredményt érhettünk volna el, ha hazai pályán legyőzzük a sereghajtó tardoskeddieket és az éllovas aranyosmarótiakat. Mindkét összecsapás 1:1-re végződött. Az előbbi találkozón legalább fél tucat ziccert elpuskáztunk, az utóbbin 11-est hibáztunk a hajrában. Remek teljesítményt nyújtottunk Mocsonokon, a listavezető otthonában, ahol csak nekünk sikerült pontot rabolni (1:1). Pedig a sérülések miatt öt ifijátékos lépett pályára. Sajnos, a bravúr után jött két idegenbeli, könnyen elkerülhető 4:0-ás vereség. Hiába, a fiatal, tapasztalatlan csapatnak néha-néha elhúzzák a nótáját – mondta Csémy Attila szakosztályelnök.

A sikeres őszi idényt követően a komáromiak – titokban – abban bíznak, ha sikerül leigazolniuk három rutinos futballistát (középhátvéd, irányító középpályás és gólerős csatár), visszakerülhetnek a III. ligába.

– Sokat köszönhetünk a városnak és a környékbeli szponzoroknak, nélkülük nem léteznénk, ígéretet kaptunk támogatóinktól, ha kiharcoljuk a magasabb osztályba jutást, akkor is számíthatunk segítségükre. Amennyiben fiatal csapatunk úgy fejlődik a visszavágó sorozatban, mint a bajnokság első felében, egészen biztos, nem marad el a siker – bizakodott a klubelnök.

Az őszi idény ugyan egy hónappal ezelőtt befejeződött, a komáromiak azonban szombatig amolyan levezető edzéseket tartanak, aztán következik a karácsonyi szünet. A téli alapozás január 4-én kezdődik, a márciusi rajtig körülbelül egy tucat előkészületi meccset játszanak, különböző játékerőt képviselő együttesekkel.

– Fiataljaink jó teljesítményt nyújtanak a korosztályos bajnokságokban: az ificsapat a III. liga középmezőnyében tanyázik, a diákok pedig a második vonalban az előkelő második helyen várják a tavaszi folytatást. Nagyon odafigyelünk az utánpótlás-nevelésre, mert a jövőben is azt szeretnénk, ha főleg sajátnevelésű futballistákból állna a felnőtt csapat – búcsúzott a klubtitkár.

A komáromaik bővebb, 20-as kerete: Molnár Péter, Peltzner György –Igor Kováč, Miroslav Bazinský, Szabó Attila (egykori kajakvilágbajnok), Molnár István, Rehák Gábor, Pint Tamás, Csicsay Patrik, Bernáth Ferenc, Turancsik József, Peter Belobrad, Scholtz Károly, Uzola István, Nagy Jenő (8 gólt lőtt az őszi idényben), Őszi Zoltán, Lakatos László, Lajos Tamás, Czanik Károly, Erik Machata.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?