Uniós pénz Komáromba

Pozsony. A kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy az Európai Uniós előcsatlakozási alapokból kapott összeget minél áttekinthetőbben használják fel. Ezt a célt szolgálja az ISPA- és a SAPARD-pénzekkel való gazdálkodás útmutatója, melyet tegnap hagytak jóvá a miniszterek.

Pozsony. A kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy az Európai Uniós előcsatlakozási alapokból kapott összeget minél áttekinthetőbben használják fel. Ezt a célt szolgálja az ISPA- és a SAPARD-pénzekkel való gazdálkodás útmutatója, melyet tegnap hagytak jóvá a miniszterek. A dokumentum meghatározza a kormánytagoknak, a pénzeszközökkel kapcsolatba kerülő szubjektumoknak és azoknak a hatásköreit, akik a keretből meríteni szeretnének, illetve biztosítja, hogy az uniós pénzek felhasználása egységes és hatékony legyen. A kabinet tegnap elfogadta azt a pénzügyi memorandumot, melynek értelmében Komárom városa a szennyvíztisztítás megoldására az ISPA alapból a szükséges összeg felét kapja. A dél-szlovákiai város és közvetlen környéke szennyvíztisztításának a megoldása 8,8 millió euróba kerül. A pénzt két részletben folyósítják, az elsőt, mintegy 3,2 millió eurót még az idén megkapjuk, a fennmaradó összeget 2005-ben. A költségek másik felét Komárom az állami költségvetésből, illetve hitel formájában kapja fele-fele arányban A 2005 decemberéig megvalósítandó tervre már vonatkoznak az új gazdálkodási utasítások. (szm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?