Elvis is a terrortámadások áldozata lett

Tavaly még özönlöttek a látogatók Memphisbe, pontosabban Graceland-be, hogy elzarándokoljanak a 24 éve elhunyt Elvis Presley sírjához és egykori, múzeummá átalakított házához. Manapság egyszerűbb lenne a Presley-sugárutat Magányos utcának átkeresztelni.

Tavaly még özönlöttek a látogatók Memphisbe, pontosabban Graceland-be, hogy elzarándokoljanak a 24 éve elhunyt Elvis Presley sírjához és egykori, múzeummá átalakított házához. Manapság egyszerűbb lenne a Presley-sugárutat Magányos utcának átkeresztelni. A Király emlékezete is valahol a szeptember 11-i merényletek áldozata lett. Azóta ugyanis egyre kevesebben mernek az Egyesült Államokban repülőgépre szállni, nem is beszélve a külföldi turisták számának csökkenéséről. Ez utóbbiak az Elvis-hívőknek körülbelül egyharmadát tették ki, mind az öt földrészről rendszeresen szerveztek ide utakat rajongóinak egyes klubjai. Az érdeklődés már a terrortámadások előtt hanyatlott, de azóta ez a tendencia még erősebbé vált. A kegyeleti rock-turizmust irányító Elvis Presley Enterprises kénytelen volt a közelmúltban 50 embert, alkalmazottainak 15 százalékát elbocsátani. Nem vigasztalja a céget az sem, hogy a jelenség egész Amerikát sújtja, még az olyan nagy szórakoztató parkokat is, mint a Disneyland. Mindenképpen messze vannak az idők, amikor évente mintegy 650 ezren keresték fel a Tennessee állambeli városban és környékén az Elvis-emlékhelyeket, töltötték meg a róla elnevezett éttermeket és tonnaszámra vásárolták a különböző bóvlikat a rock and roll-sztárra szakosodott butikok - írta a Reuters. Elvis Presley 1977. augusztus 16-án hunyt el, mindössze 42 éves korában. Dalait azóta is világszerte játsszák, gyengécske, bár jó zenéjű filmjeit, különösen a Jailhouse Rockot, valamint utolsó nagy koncertjét, az 1973-as hawaii fellépést, gyakran műsorukra tűzik a különböző műholdas csatornák.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?