Trónfoglaló Budapesten

Tavalyi esküvője óta először jött Európába. Repülés közben korábban is izgult, a szeptemberi terrorsokk után meg végképp fél, amikor felszáll a gépe. De nem tehet semmit, utaznia kell. Amerikában is rengeteget. Major Tímea múlt héten érkezett Budapestre, majd szombaton ugyanott megnyerte a profi fitnesz Európa Kupát. Zselízi óráiból szakított időt a beszélgetésre.

Gyakran találkozik rajongóivalSomogyi Tibor felvételeÚjra bebizonyosodott, hogy Európában könnyebb győzni. Úgy érezted a pódiumon is?

Igen. Még versenyezni is könynyebb, mert tárgyilagos a pontozás. Mondom ezt annak ellenére, hogy első profi viadalomat Amerikában nyertem, s a hétvégi volt a második győzelmem. A tengererentúlon a nemzetközi versenyen csupa amerikai bíráskodik, nem csoda, hogy európait nem rangsorolnak az élre. Én ezt nem fogom megváltoztatni. Fellépés közben magammal vagyok elfoglalva. Azzal törődöm, hogy én legyek a legjobb. Olyankor senkit sem látok. Budapesten is így volt. Az idei Miss Olympia nem jött el. Őt nehéz lett volna megverni, mert a rangja eleve befolyásolja a zsűrit. Távollétében kihasználtam az alkalmat, és Európa legjobbja lettem.

Gyakran eszedbe juttatják tornászmúltad hiányát. Valóban olyan nagy hátrány ez?

Nagyon nagy. A fitneszverseny végeredményét leginkább a tornaelemekre épülő gyakorlat dönti el. Száz dollárt fizettem egy óráért, hogy a legjobb tornászedzőnél készülhessek, rengeteget megtanultam már, de a kivitelezés nem olyan könnyed, mint az egykori tornászoké. Huszonévesen már nem lehet behozni azt, amit a lányok tizenöt év alatt gyakoroltak be. Törvényszerű, hogy nem lehetek olyan rugalmas, mint ők, de a gyakorlat nekem is olyan nehéz, mint a többieknek. Számomra a fitnesz nem csak a versenyzésből, tornából áll, hanem életstílus is, a „Nem cigizünk, nem iszunk” jegyében. Mivel győzted meg a budapesti zsűrit?

Tényleg felkészülten jöttem a versenyre. Két hete Las Vegasban indultam, s megőriztem jó formámat.Megkedvelt a közönség is...

Már három nappal a verseny előtt nyilatkoztam a tévében. Elmondtam, hogy magyar iskolába jártam. Éreztem, büszkék rám az emberek..Két hete a Fitnes Olympián voltál ötödik, pedig tavalyi negyedik helyed után dobogóra vártad magad. Hogy lesz ebből egyszer győzelem, ha nem sikerült folytatni a felnyomulást?

Már pár éve lemondtam a győzelemről, mióta kezdek belelátni az amerikai profivilágba. Európainak lehetetlen a tengerentúlon nyerni. Lassan már belefáradok... Az én álmom már teljesült. Igaz, nem maradéktalanul, de sok siker van mögöttem. A legtöbbet fotóznak, rengeteget utazok. Gyakran már az az érzésem, hogy nem a versenyzéssel, hanem másféleképpen kellene a nevemet eladni az amerikai piacon.Mióta férjhez mentél, kevesebbet hallottunk rólad. Los Angelesben hogyan telnek a napjaid?

Hatalmas hajszában. Nincs időm semmire, állandóan úton vagyok. Gyakran szerepelek a címlapokon, megszámlálhatatlanul sok a rajongóm, így minden hétvégén látni akarnak valahol. Szombaton is Hawaiira utazom. Amerikában ez nagy dolognak számít, beárnyékolja a fitneszversenyzésemet. Nem könnyű eleget tenni a kihívásnak, mindig olyannak lenni, mint az újságokban, mosollyal álcázni a fáradtságot. Nyolc-tíz órákat alszom, hogy bírjam a hatalmas iramot. Sokat fényképeznek, de mi van filmszerepeiddel?

Talán ez lesz a jövő útja számomra. Ismét megpróbálkozom, pályázatokra szeretnék jelentkezni. Már kétszeresen kiharcoltam a részvételt a jövő évi Miss Fitness Olympián, ezért addig abbahagyom a versenyzést. Aztán majd meglátom, visszatérek-e a pódiumra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?