Ünnepel a gyermekkórház

Kevesen tudják, hogy hazánkban csak Pozsonyban és Kassán működik speciális gyermekkórház. A kassai novemberben ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.

Kevesen tudják, hogy hazánkban csak Pozsonyban és Kassán működik speciális gyermekkórház. A kassai novemberben ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Iveta Marinová, a kórház igazgatónője szerint annak idején a szükség hozta a kórház alapítását, Kelet-Szlovákiában ugyanis hirtelen megnőtt a csecsemőhalandóság, illetve olyannyira megnövekedett a kiskorú páciensek száma, hogy az addig meglévő gyermekosztályok nem győzték az áradatot. A gyermekkórház jelenleg nem csupán a Kassai kerület kis betegeit látja el, az Eperjesi, sőt a Besztercebányai kerületből is érkeznek az intézmény hét osztályára. Évente átlagosan 6 ezer beteg van a fekvőbetegosztályok 170 ágyán, az ambuláns rendeléseken pedig közel hatvanezren fordulnak meg. Az igazgatónő elmondta, hogy az utóbbi időben egyre több roma származású szülő visz be alultáplált, elhanyagolt gyermeket, akik sokszor kórházi kezelésre szorulnak, jelentősen növelve a kórház kiadásait. Marinová szerint ez tipikus kelet-szlovákiai jelenség. A szülők képtelenek gyermekeik gondját viselni, főleg, ha egy családban 6-8 gyermek is él, ami Kelet-Szlovákia romatelepein nem ritka jelenség. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?