Négynapos ünnepség

A Párkányt Esztergommal összekötő folyami átjáró ünnepélyes átadása október 11-én lesz. Ebből az alkalomból négynapos népünnepélyt rendeznek a Duna két partján.

„Az ünnepélyes hídavatón részt vesznek Magyarország és Szlovákia miniszterelnökei, az Európai Unió küldöttsége és természetesen a két város vezetői.

A Párkányt Esztergommal összekötő folyami átjáró ünnepélyes átadása október 11-én lesz. Ebből az alkalomból négynapos népünnepélyt rendeznek a Duna két partján.

„Az ünnepélyes hídavatón részt vesznek Magyarország és Szlovákia miniszterelnökei, az Európai Unió küldöttsége és természetesen a két város vezetői. Orbán Viktor a tervek szerint a 10.30-kor induló utolsó kompjárattal érkezik Esztergomból. Az előzetes program szerint lesz egy rövid tárgyalás a két miniszterelnök között, délelőtt tizenegy órakor kezdődik az ünnepélyes hídavató, melyet vasárnapig tartó népünnepély követ” – tájékoztatta lapunkat Fekete László párkányi alpolgármester. Felállítanak egy ezer négyzetméteres sátrat, ahol változatos programok várják az érdeklődőket: esznek komolyzenei hangversenyek, hagyományőrző csoportok bemutatói és egyéb kulturális programok. Szombaton rendezik meg a Párkányi, vasárnap pedig az Esztergomi Napot, a két Komárom között rendezett futóversenyhez hasonlóan az Esztergomot Párkánnyal összekötő hídon is rendeznek ilyen megmérettetést. A négynapos ünnepség keretében emlékérmeket adományoznak azoknak a polgári szervezeteknek és fizikai személyeknek, akik hozzájárultak a folyami átjáró újjáépítéséhez. Az alpolgármester szerint Esztergom és Párkány önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy az ünnepélyes hídavató valóban emlékezetes legyen. Ez érthető, hiszen a két város polgárainak 57 évet kellett várniuk arra, hogy ez megtörténjen. (cza)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?