A fegyelmezetlenség ára

Pozsony. Igazuk volt azoknak a Slovan-szurkolóknak, akik a Liberec elleni UEFA-kupa-visszavágó (1:0) után azt mondták, elérhető közelségben volt a továbbjutás, mert a csehek – kétgólos előnyük tudatában – nagyon passzívan futballoztak, talán le is becsülték a kékeket.

Pozsony. Igazuk volt azoknak a Slovan-szurkolóknak, akik a Liberec elleni UEFA-kupa-visszavágó (1:0) után azt mondták, elérhető közelségben volt a továbbjutás, mert a csehek – kétgólos előnyük tudatában – nagyon passzívan futballoztak, talán le is becsülték a kékeket. Ezt kellett volna kihasználni csütörtökön este a téglamezei stadionban.

A házigazdák azonban nem éltek a kínálkozó lehetőséggel, pedig az első félidő közepén vezetést szereztek, s ez alaposan megzavarta a kapkodó és sokat hibázó ellenfelet. A közönség is megérezte, van keresnivalója a Slovannak, amely negyed órával a befejezés előtt teljesen feleslegesen emberhátrányba került. Vittek már az első félidő közepén „besárgult”, mert kézzel akart gólt szerezni, a 76. percben pedig a felezővonalnál – ki tudja, miért? – veszélytelen helyzetben szabálytalankodott. Ez(ek)ért a fegyelmezetlenség(ek)ért nagy árat fizettek a pozsonyiak. Tizenegy emberrel, egészen biztos, nagyobb esélyük lett volna a hátrány ledolgozására. Összességében a Slovan minden tekintetben egyenrangú ellenfél volt, s közel állt a bravúrhoz.

A két edző így látta a meccset – Jozef Prochotský (Slovan): „Valamennyi játékos harcosságból jelesre vizsgázott, az utolsó pillanatig bíztam abban, hogy még lövünk egy gólt. Sajnos, a kiállítás megzavarta a csapatot.” Ladislav Škorpil (Liberec): „Meglepően bizonytalanok voltunk az ellenfél kapuja előtt, pedig ha sikerült volna egy gólt szereznünk, izgalommentes lett volna a hajrá. Véleményem szerint egy jó kupameccset láthatott a közönség.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?