Brutális filmmel toboroz bin Laden

Washington. Három golyó Clinton fejébe – így kezdődik az az arab videofilm, amellyel Oszama bin Laden újoncokat toboroz Amerika-ellenes hadseregébe.
Fekete álarcba bújt ember áll egy vetítővászon előtt, amelyen Bill Clinton exelnök mosolyog.

Washington. Három golyó Clinton fejébe – így kezdődik az az arab videofilm, amellyel Oszama bin Laden újoncokat toboroz Amerika-ellenes hadseregébe.

Fekete álarcba bújt ember áll egy vetítővászon előtt, amelyen Bill Clinton exelnök mosolyog. Pisztolyt emel az alak, és három lövéssel szimbolikusan kivégzi az Egyesült Államok egykori vezetőjét. Nem ez az egyetlen agresszív és militáns jelenet abban a videofilmben, amelyben a terrortámadások gyanúsítottja, Oszama bin Laden friss húst toboroz szervezetébe, az Al-Kaidába, amelynek küldetése mi más lehetne, mint a dzsihád, a szent háború Amerika és pártfogoltjai ellen.

Bár egyes jeleneteket már láthattak a tévénézők, a kilencven perces film, amely az elmúlt fél évben készült, és kazettán széles körben ismert Közép- és Dél-Ázsiában, csak teljes hosszában fejti ki hatását. Először a megtámadott iszlámot láthatjuk – írja a USA Today, amelynek riportere angolra fordítva nézte meg a filmet. Izraeli katonák tömegsírba temetik a muzulmánokat és nőket vernek Libanonban, éhínségtől haldokló iraki gyerekek, pusztítás Kasmírban és Indonéziában. Az üzenet pedig az, hogy a muzulmánok világszerte szenvednek, nem csak az arab államokban.

A felelősök természetesen a végig csak a „disznónak” nevezett zsidók és az amerikaiak, akiket az áruló szaúdiakkal együtt táncolva is bemutatnak. A háborús képek után egyszer csak feltűnik Oszama bin Laden nyugodtnak és magabiztosnak ábrázolt alakja, aki a megváltást hozza. Vallási szimbólumokkal vezeti rá a potenciális „dzsihádolót”, hogy nincs is más útja.

Ezután következnek a vallási és katonai kiképzés képei. Katonák Koránnal és kalasnyikovval, kommandósok vállról kilőhető rakétákkal, a gyorstüzelő bin Ladennel a dramatikus csúcsponton. És a végső tanulság: kisszámú, elkötelezett hívő olyan károkat okozhat, mint a Cole hadihajó elleni brutális merénylet során.

A zárókép következik: izraeli katona futamodik meg egy követ hajigáló muzulmán kölyök elől, majd jön a Korán-idézet: „A győzelem Allahtól való, és a hódítás hamar eljön”.

Egy amerikai professzor szerint a kazetta második kiadására már felkerülhetnek a World Trade Center elleni támadás képei is, így még bombasztikusabb és még brutálisabb lesz a film.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?