Megtalálták a merénylők kézikönyvét

Washington.

Washington. A szeptember 11-i terrortámadás résztvevői egy arab nyelvű kézikönyv segítségével hajtották végre öngyilkos küldetésüket, s ennek a lépésről lépésre lelki támaszt is nyújtó kézikönyvnek a példányait a nyomozók megtalálták a merényletekkel összefüggő helyszíneken – közölte tegnap egy amerikai igazságügyi tisztségviselő.

Az egyik példányt a támadás egyik szervezőjének tartott Mohamed Atta hátrahagyott csomagjában találták meg. (A feltételezések szerint Atta vezette bele az egyik eltérített repülőgépet a Világkereskedelmi Központ egyik tornyába.) Egy másik példányra a United Airlines Pennsylvaniában lezuhant gépének roncsai között bukkantak rá, míg a harmadikra egy további merénylő autójában. A teendők forgatókönyvszerű leírása mellett, a kézikönyv utasításokat tartalmaz az egyes lépéseknél szükséges lelki és szellemi felkészülésre vonatkozóan is.

Az amerikai lapokban megjelent beszámolók kísérteties kézikönyvként írják le a dokumentumot, amely olyan tanácsokkal látja el a merénylőket, mint hogy „mosolyogjanak a taxisofőrre, kívánják a halált” vagy, hogy „győződjenek meg róla: senki sem követi őket”.

A „terroristakalauz” felkészítette őket arra is, hogyan győzzék le félelmüket öngyilkos akciójuk előestéjén. Az Atta csomagjában fellelt példánynak a The Washington Post által idézett egyik részlete szerint „mindenki gyűlöli a halált és fél tőle. Csak a hívők, akik tudnak a halál utáni életről és az ott rájuk váró jutalomról, csak ők keresik halált.”

A Pennsylvaniában megtalált füzet leírja, mire kell gondolni, milyen teendőkre és imákra kell sort keríteni a merénylet napján. „Ellenőrizzétek a fegyvereiteket”, „mosolyogjatok, amikor a taxival megérkeztek a repülőtérre, s nyugtassátok meg magatokat, hogy Allah a hívőkkel van, és az angyalok megóvnak benneteket” – ilyen és hasonló tanácsokkal látja el a merénylőket. A gépeltérítők nyugalmának megőrzésére az alábbi bekezdés szolgál: „Amikor eljön az igazság órája, igazítsd meg az öltözetedet, tárt fel a melledet, és fogadd a halált Allah nevében. A célpont előtti másodpercekben az utolsó szavad az legyen: Nincs más Isten, csak Allah. És Mohamed az ő prófétája.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?