NEWS, KURIER

Az amerikai terrortámadások nyomán az osztrák államrendőrség egyebek között azoknak a híreszteléseknek az ügyében is nyomoz, amelyek szerint Ajman az-Zavahri, a támadások első számú gyanúsítottjaként számon tartott Oszama bin Laden egyik embere többször járt Ausztriában, s noha ennek nem akadtak nyomára.

Az amerikai terrortámadások nyomán az osztrák államrendőrség egyebek között azoknak a híreszteléseknek az ügyében is nyomoz, amelyek szerint Ajman az-Zavahri, a támadások első számú gyanúsítottjaként számon tartott Oszama bin Laden egyik embere többször járt Ausztriában, s noha ennek nem akadtak nyomára. Az-Zavahrit az USA kenyai és tanzániai nagykövetsége, továbbá a Cole hadihajó elleni merényletben való feltételezett részessége miatt keresik, s az egyiptomi Iszlám Dzsihád fejének tartják. Az osztrák rendőrség most visszamenőleg is ellenőrizte adatait, de nem találta nyomát annak, hogy az-Zavahri akár saját nevén, akár valamelyik álnevén, bármely ismert útlevelével beutazott volna Ausztriába. Az iszlám szélsőségesek ausztriai tevékenységét régen figyelik a hatóságok, s jelenleg 300 bejelentés ügyében nyomoznak. Tudni vélik, hogy az Ausztriában élő mintegy 300 ezer, zömmel törvénytisztelő muzulmán között jelen vannak az egyiptomi Muzulmán Testvériség emberei, sbúvóhelyet biztosítanak az ugyancsak egyiptomi Al Gamáa al-Iszlámija szervezet tagjainak, akik 1988-ban csatlakozott bin Laden fatvájához.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?