Ellenállhatatlan Real-rohamok

Pozsony. Szerdán késő este bonyolították le a labdarúgó Bajnokok Ligája (A-, B-, C- és D-csoport) 3. fordulójának mérkőzéseit. Két csapat, a Real Madrid és a Panathinaikosz Athén továbbra is százszázalékos maradt, sőt, a görögök még gólt sem kaptak!

Jiří Němec (balról) és Alberto Luque párharca a Schalke–Mallorca találkozónTASR/EPA-felvétel Érdekes meccseket láthatott a közönség az A-csoportban. A nagy esélyes Real Madrid az első félidőben csak betlizett, úgy tűnt, lebecsülte ellenfelét, s ezt ügyesen kihasználta az Anderlecht, amely nem kis meglepetésre vezetést szerzett. Fordulás után azonban nagyobb sebességre kapcsolt a királyi gárda, s egy egészen más madridi csapatot láthatott a közönség. A házigazdák ekkor már nagy kedvvel, helyenként ellenállhatatlanul futballoztak, aminek biztos, 4:1-es győzelem lett a vége. Ha jobban odafigyelnek a hazai csatárok, jóval nagyobb arányban nyerhettek volna. Raul például öt ziccert puskázott el.

Rómában is a vendég moszkvai Lokomotiv szerzett vezetést, azonban a bajnokságban bukdácsoló olaszoknak sikerült ledolgozni a hátrányt, a hajrában pedig a győztes gólt is belőtték. A meccs elején sokat bosszankodó 40 ezer néző végül elégedetten távozott az olasz bajnok stadionjából. Fabio Capello, a hazaiak mestere kihagyta a kezdőcsapatból az argentin Batistutát, ám látva védencei gyengélkedését, szünet után pályára küldte a dél-amerikai csatárt.

Mindössze hatezren voltak kíváncsiak a Boavista Porto–Borussia Dortmund találkozóra. A nagy lendülettel kezdő portugálok az első játékrész derekán kétgólos előnyre tettek szert, és sokáig úgy nézett ki, győzelmük nem forog veszélyben. A vendéglátók szorosan őrizték a Borussia két cseh csillagát, a karmester Tomáš Rosickýt és a gólgyáros Jan Kollert. Negyed órával a befejezés előtt azonban Amoroso (az utolsó pillanatokban kiállították) alaposan ráijesztett a magabiztos portóiakra.

Liverpoolban is egygólos hazai sikernek tapsolhatott a 35 000 néző, a három pontot érő találatot a mezőny egyik legjobbja, a finn Litmanen szerezte. Két döntetlen után ez volt az angol együttes első győzelme. Houllier edző tanítványai egyelőre keresik tavaszi formájukat. A kijeviek ugyan többet próbálkoztak a szünet után, ám a szerencsével is hadilábon álltak.

A C-csoportban mindkét összecsapás 1:0-ás eredménnyel végződött: Athénban a Panathinaikosz, Gelsenkirchenben pedig – meglepetésre – a vendég Mallorca győzött. Ki gondolta volna, hogy „félidőben” a szebb napokat látott Schalke 04 pont nélkül sereghajtó lesz. Nem megy a német csapatnak, szerdán este is csak erőlködött, komoly helyzetet alig dolgozott ki. A spanyolok gyorsabbak és lényegesen technikásabbak voltak. Kevesen számítottak arra, hogy a Panathinaikosz ilyen sikeres lesz, a görög együttes az Arsenal ellen is bizonyította, megérdemelten áll az első helyen.

Folytatódik a Lazio vesszőfutása, a tartalékos rómaiak ezúttal az Eindhoven otthonában szenvedtek vereséget, s pont nélkül sereghajtók. Érdekesség, hogy a D-csoportban három gárda is 6-6 ponttal rendelkezik. A Nantes– Galatasaray mérkőzést az első félidőben pár percre félbe kellett szakítani, mert néhány magáról megfeledkezett vendégszurkoló teljesen indokolatlanul berohant a pályára... (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?