Filmekben is otthon vannak – 1. helyezettek a selyések

A Szolnokon megrendezett filmtörténeti és irodalmi vetélkedőn a komáromi Selye János Gimnázium csapata lett a legjobb.Bizonyára sokan ismerik George R. R. Martin világhírű könyvciklusát és az azt feldolgozó sorozatot.

A Szolnokon megrendezett filmtörténeti és irodalmi vetélkedőn a komáromi Selye János Gimnázium csapata lett a legjobb.

Bizonyára sokan ismerik George R. R. Martin világhírű könyvciklusát és az azt feldolgozó sorozatot. Milliók rajonganak a Trónok harca világáért, többek között kis csapatunk, a „Varys madárkái” is, név szerint: Bagócsi Lilla, Czirfusz Viktória, Szabó Tihamér és Szalay Tibor.

Nagy rajongói vagyunk a filmeknek, idén szorgalmasan látogattuk a Filmklub szakkört, ezért amikor megpillantottuk a versenyfelhívást, azonnal elhatároztuk: benevezünk erre a versenyre. A szolnoki Neumann János Egyetem Gazdasági Kara által szervezett filmtörténeti és irodalmi vetélkedő május 16-án zajlott. Egy négyórás kimerítő vonatút után érkeztünk Szolnokra. A városban kolbászolva döbbentünk rá, hogy fogalmunk sincs, merre kell mennünk. Mikor sikerült a betonból készült Fatorony tövében, egy félig leszakadt térkép segítségével tájékozódnunk, kezdetét vette kalandos utunk a Campus felé. A Tiszavirág hídon átkelve megismerhettük Szolnok természetközelibb arcát, telis-tele üde lombkoronákkal, amelyek alatt sétálva úgy éreztük, kedvünk nem szegheti semmi. Amikor végre megérkeztünk a helyszínre, ebédünk elfogyasztása után egy sajátos módot választottunk elménk felkészítésére. A szolnoki vasútállomáson vásárolt Kvízözön című könyv feladataival edzettük agyunkat. Ezek után teljes testi és lelkierővel léptük át az épület küszöbét, ahol újabb akadályba ütköztünk: Tibor minden tőle telhetőt megtett, de nem tudta kifacsarni az üdítőitalt az automatából. Közös erővel végül győzedelmeskedtünk a gép hatalma felett.

A verseny helyszínére, egy tanterembe érve családias hangulat fogadott minket. A szervezők egyetemi hallgatók voltak, dékánjukkal karöltve köszöntötték a versenyzőket. Megkezdődött a vetélkedő.

A feladatok sorát tesztkérdések nyitották, majd ezt követően egyéb kreatív fejtörőkkel birkóztunk meg, hogy csak párat említsek: kép- és betűkirakós, hangfelismerés, vaktérkép (amelyet földrajzóráinkról oly jól ismerünk), időrendbe sorolás és az egyes házak történelmének ismerete. A verseny maga jó hangulatban telt, izgalmakban sem volt hiány. A kiértékelés kezdetén reményteljesen vártuk az eredményt. Miután kihirdették, hogy kis csapatunk a dobogó legfelső fokára lép, a szervezők egy különdíjjal is megleptek minket, ugyanis egyedüli határontúli csapatként mi tettük nemzetközivé ezt a versenyt. Diadalittas fotózkodás után győzelmünk megünneplésére egy belvárosi kávézóba tértünk be vonatunk indulásáig.

Fárasztó, ugyanakkor élményekkel teli kalandos utazásunk újabb négyórás vonatúttal zárult. Bízunk benne, hogy jövőre is bekapcsolódhatunk egy hasonló jellegű vetélkedőbe.

Bagócsi Lilla,

Czirfusz Viktória,

Szabó Tihamér,

Szalay Tibor

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?