Alpesi gyalogtúrán

Látványos alpesi gyalogtúrán vettek részt a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai.

Látványos alpesi gyalogtúrán vettek részt a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai. A népszerű ausztriai kirándulóhely, a Bécsi Alpok legszebb része, a Raxalpe volt az úti céljuk.

Ausztria első kötélvasútjával, nagy kabinos felvonóval jutottak fel 8 perc alatt, 1017 méter szintkülönbséget legyőzve, az 1546 méteres magasan fekvő hegyállomásra, a Berggasthof hatalmas épületéhez és parádés kilátású teraszához. Innen az Ottohaus menedékház felé vették az irányt. A széles, kanyargó turistaút mellett itt-ott még látszódtak a tél „maradványai”, így a merészebb diákok kisebb hógolyócsatát is rögtönöztek. Az említett épület teraszáról lenyűgöző kilátás nyílt a Rax meredeken lezuhanó sziklafalaira, az alpesi botanikus kertre és egy sziklakapura. A ködfelhőkből hosszabb-rövidebb időre előbukkantak a Schneeberg hóval borított csúcsai. Távolabb, egy kis kilátóteraszról még zavartalanabb volt a kilátás.

Innen továbbindulva az 1737 méter magas Jakobskogel meghódítása volt a cél. Az utat már törpefenyvesen keresztül folytatták, több helyen élvezve a szédületes kilátást. Az embermagasságú törpefenyők között elérték a csúcskereszttel ékesített Jakobskogelt. Hamisítatlan alpesi környezet, hatalmas mészkősziklafalak fogadták a kitartó diákturistákat. Majdnem érintetlen természeti környezetben gyalogoltak vissza az Ottohausig, majd egy kellemes séta után megérkeztek a Höllental-völgyre néző, fából épített kilátóhoz, ahol lenyűgöző látvány fogadta őket. Csodálatos panoráma nyílt az ezer méter mély Höllental-szurdokra, amelynek hatalmas sziklafalai mellett a táj fölött a környék legmagasabb csúcsaként trónoló havas Klosterwappenban is gyönyörködhettek. A lélegzetelállító kilátás élményét tovább fokozta az, hogy a hegyoldalon megjelent egy szivárvány.

A túra végéig ebben a lenyűgöző alpesi kulisszában volt részük, a színes növényvilágot csodálva visszasétáltak a felvonó hegyi állomásához. A hazafelé vezető úton a diákok egyetértettek abban, hogy sokáig emlékezni fognak erre a fantasztikus panorámaparadicsomra. (-kl-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?