Ma rám talál a boldogság – énekelték az ógyallai tanulók

Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi nap- jává március 20-át, mivel a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja.A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik.

Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi nap- jává március 20-át, mivel a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja.

A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik. Az ázsiai ország a világon elsőként vezette be a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére, mondván, hogy az többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP.

A Jobb Veled a Világ alapítvány felkért minden boldogságórát tartó pedagógust, iskolát, közösséget, hogy csatlakozzon egy nagy közös énekléshez a boldogság napján.

Iskolánk, az ógyallai speciális iskola pedagógusai lelkesen fogadták a felkérést, rögvest kikérték a gyerekek véleményét, majd közösen döntöttek arról, hogy bekapcsolódnak a mozgalomba. Turančík Katalin tanító néni vezetésével napokon keresztül tanulták Bagdi Bella Ma rám talál a boldogság című dalát, és a tanítás után mindennap összegyűltek gyakorolni. Kezdetben néhányan bizony nem akartak énekelni. Ahogy azonban múltak a napok, a jó hangulatú énekléseknek híre ment, a kezdeti vonakodók is társultak a sokasághoz. Minden egyes énekléssel eltöltött óra boldogságóra is volt. A dal tanulása mellett szeretetkuponokat, szívecskéket, smiley-kat készítettek, hogy a közös éneklés után ezekkel ajándékozzák meg egymást. Sokat beszélgettek, miközben színeztek, nyírtak, mindenki elmondta, mitől boldog.

Nagy viták is kerekedtek, hiszen a boldogság igazán behatárolhatatlan, megfoghatatlan. A vélemények ütköztetése után megértették és elfogadták a megállapítást: mindenki mástól lesz boldog

Március 20-án a lelkes gyereksereg felsorakozott, és a tanító nénikkel közösen hangosan zengték a boldogság dalát. Minden énekes kezében ott volt az elkészített kupon, szív, smiley, s rajtuk a felirat, ki adja kinek. A dal után gazdára találtak a pici ajándékok is. Majd a gyerekek közösen követelték, hogy még egyszer elénekelhessék a dalt, mert nagyon a szívükhöz nőtt. Többen kifejezték abbéli óhajukat, hogy a tanévzáró műsorban is elhangozhasson a boldogság dala.

Bathó Sylvia pedagógus

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?