Kommunikációs tréning

BESZÁMOLÓA komáromi magyar Speciális Alapiskola 20 pedagógusa szakmai tréningen vett részt az ősz elején Kovácspatakon.

BESZÁMOLÓ

A komáromi magyar Speciális Alapiskola 20 pedagógusa szakmai tréningen vett részt az ősz elején Kovácspatakon. A képzés finanszírozására a Bethlen Gábor Alap „A magyar kultúráért és oktatásért” pályázatból nyertek 150 000 Ft összegű támogatást.

A képzés témája az erőszakmentes kommunikáció, vagy ahogy manapság egyre gyakrabban nevezik, az együttműködő kommunikáció volt. A továbbképzés célja, hogy a képzésen részt vevő pedagógusok képesek legyenek az együttműködő kommunikáció szemléletmódját és eszközeit elsajátítani és munkájuk során alkalmazni. Megtanulják kritizálás nélkül kifejezni nemtetszésüket. Tudjanak empátiával reagálni akkor is, ha verbális támadás éri őket. Képesek legyenek a diákjaikat segíteni és az érzéseik, szükségleteik kimondására ösztönözni.

Az akció péntek délután és szombat délelőtt két neves, a témában jártas előadó segítségével zajlott, csoportos foglalkozásokkal egybekötve. Stredl Terézia pszichológus pénteken tartott foglalkozást azon személyes és társas kompetenciáknak a fejlesztésére, amelyek segítségével eredményesebbé válhat a tanulókkal, a szülőkkel és a kollégákkal folytatott kommunikáció. Szombat délután a tanárok konfliktusoldó technikákat sajátítottak el Herczeg István, a Tolma Baranta Klub vezetőjének segítségével.

A tréning hasznos tapasztalatokkal látta el a Speciális Alapiskola dolgozóit, melyeket mindennapi munkájuk során ügyesen alkalmazhatnak. (V. N.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?