Élményekben nem volt hiány Nagymegyeren

Október 17-én betekintést nyerhettünk a Nagymegyeri Magán Szakközépiskolába. Az iskola autóbuszt küldött értünk, de velünk utaztak a csallóközaranyosi és a lakszakállasi végzős osztály tanulói is.Megérkezésünkkor az iskola tanárai fogadtak bennünket.

Október 17-én betekintést nyerhettünk a Nagymegyeri Magán Szakközépiskolába. Az iskola autóbuszt küldött értünk, de velünk utaztak a csallóközaranyosi és a lakszakállasi végzős osztály tanulói is.

Megérkezésünkkor az iskola tanárai fogadtak bennünket. Ezután az iskola igazgatónője, Berényi Renáta egy kis előadás keretében bemutatta az iskolát, valamint az egyes szakokat, mint autószerelő, cukrász, fodrász, asztalos, szakács, pincér, vendéglátó, kozmetikus. Majd a négy- és ötéves szakokat sorolta tovább: hotelakadémia, idegenforgalom, hajkozmetika, gépészet, közétkeztetés és egy új szakra is felhívta a figyelmünket, amellyel érettségi bizonyítványt lehet szerezni, ez a marketing szakember.

Azt is megtudtuk, hogy azok a diákok, akik itt tanulnak, sok kiránduláson, kiállításon és versenyen vehetnek részt, ahol a látottakat gyakorlatban is tudják majd alkalmazni. Az igazgatónő elárulta: aki ezt az iskolát választja, sok elismert szakemberrel, mesterrel találkozhat, ismerkedhet meg. Így például a fodrászoknál Hajas László és Zsidró Tamás mesterfodrászokkal, a szakácsoknál Gianni Annoni mesterszakáccsal és Farkas Vilmos cukrászmesterrel.

Az előadás után jött a meglepetés. Jegyeket kaptunk, ezekkel különféle ételeket lehetett kiváltani, amelyeket az iskola szakácsai készítettek. Lehetett enni gulyást, szendvicset, gofrit és még sok ízletes harapnivalót.

Ezután megtekinthettük az egész iskolát. Megnézhettük és tapasztalhattuk is, hogyan dolgoznak a fodrászatban és a kozmetikában. Megkóstolhattuk a cukrászok palacsintáját és rétesét.

A vendéglátó diákok megkínáltak bennünket pogácsával, kuglóffal és üdítővel. A továbbiakban lehetőség nyílt arra, hogy közelebbről megismerkedjünk az ott tanuló diákokkal és pedagógusaikkal, amit szeretnénk megköszönni az iskola vezetésének.

Cseh Orsolya, Aleš Erika

IX. osztályos tanulók

Móra Ferenc Alapiskola,

Nemesócsa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?