Előadás az Osztrovszki-hegység szépségeiről a Nógrádi Múzeum és Galériában

Osztrovszki-hegység
Losonc |

A losonci Nógrádi Múzeum és Galéria (NMG) ad helyet annak az előadásnak, amelyet Eva Belanová, a Cserovai-dombvidék (Cerová vrchovina) Tájvédelmi Terület szervezetének munkatársa tart csütörtökön (szeptember 27.) 16 órai kezdettel. Az előadás az Európai Kulturális Örökség Napok (DEKD) keretén belül valósul meg, és a Belső-Nyugati-Kárpátok területén található  Osztrovszki (Ostrôžky) tájegység szépségeit mutatja be.

 

„Az előadás  természeti szépségeit mutatja be, amelyeket a turistaösvényekről is láthatunk. Osztrovszki, csakúgy, mint a többi környező hegység, vulkanikus tevékenység eredményeként keletkezett a neogén földtörténeti korszakban" – tették hozzá a Nógrádi Múzeum és Galéria munkatársai.

Az Európai Kulturális Örökség Napok az Európai Tanács és az Európai Bizottság kezdeményezéséből jöttek létre. Minden év szeptemberében kerülnek megrendezésre Európa 49 országában. A rendezvény fő célja, hogy felkeltse az európai polgárok érdeklődését a kulturális örökségek és védelmük iránt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?