Kerékpártartók a kassai buszokon

kerékpártartó
Kassa |

Az európai mobilitási hét alkalmával Kassán is megjelentek az első, kerékpártartóval felszerelt autóbuszok.

 

A tartóberendezéseket egyelőre csak az Eprestetőre (Jahodná) induló autóbuszokra szerelték fel, melyeket november 4-ig csak a munkaszüneti napokon lehet igénybe venni.

A Kassai Tömegközlekedési Vállalat (DPMK) három berendezést vásárolt meg. „Biztos vagyok benne, hogy az Eprestetőre utazók örülni fognak a fejlesztésnek. Ha beválik a rendszer, azokra az autóbuszokra is felszereljük, amelyek a magasabban fekvő részekre, például a Bankóra vagy Kavacsányra szállítják az utasokat” – nyilatkozta Richard Majza, a DPMK vezérigazgatója. Hozzátette, a kerékpárok felhelyezésében és rögzítésében asszisztens fog segíteni az utasoknak. „Kerékpárral jelenleg csak három megállóban, a Havličkován, az Alpinkán és a Jahodná-chatán lehet fel- vagy leszállni” – közölte Michaela Karaffová, a DPMK szóvivője. Hozzátette, a három kerékpártartóra eddig összesen 5400 eurót költött a vállalat. Bár más városokban már évek óta lehet kerékpárral utazni a buszokon, az ország második legnagyobb városában még most is csak néhány buszon van lehetőség erre. Karaffová szerint ez azért van, mert a berendezéseket tesztelni kell, mielőtt bevezetik őket, holott csupán egy egyszerű kerékpártartók. „Tudjuk, hogy a berendezések felszerelése nagyon egyszerű, de vállalatunknak ügyelnie kell az utasok biztonságára, ezért improvizációnak nincs helye, mindent pontosan ki kell dolgoznunk” – zárta Karaffová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?