Nepálban megduplázódott a vadon élő tigrisek száma

*
Kathmandu |

Nepálban alig tíz év alatt megduplázódott a vadon élő tigrisek száma, s ezzel a Természetvédelmi Világszervezet (WWF) szerint az első olyan ország lesz, ahol sikerül ezt a kitűzött célt elérni. 

"Nepál lenyűgöző példát mutat arról, hogyan lehet elérni a célt" - mondta el vasárnap Berlinben Eberhard Brandes, a szervezet németországi igazgatója hangsúlyozva, hogy az eredményt azért lehetett elérni, mert a dél-ázsiai országban "megvan erre a politikai akarat". A tigrisek élőhelyének védelmével kapcsolatos intézkedéseket következetesen végrehajtják. 
    

Nepálban 2009-ben még 121 vadon élő tigrist tartottak számon, jelenleg azonban már 235 szabadon élő példány van az országban - közölte a WWF.
    

Száz éve még csaknem százezer tigris élt világszerte vadon, ám a 2000-es évekre drasztikusan lecsökkent a populációjuk. A tigrisek kihalása elleni küzdelem mérföldköve volt a 2010-ben Szentpéterváron tartott konferencia, amelyen annak a 13 országnak az állatvédői találkoztak, ahol még vadon élnek a nagymacskák. Az érintett országok azt a célt tűzték ki, hogy megkétszerezik a tigrispopulációt. Ezzel 2022-re világszerte 6400 példányra nőne a vadon élő tigrisek száma.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?