Kamerával járőrözhetnek a pozsonyi városi rendőrök

*
Pozsony |

Speciális kamerákat kaptak a pozsonyi városi rendőrök. Három hónapig tesztelhetik az egyenruhára illeszthető eszközt és a kamerával ellátott szemüvegeket.

A felszerelést egy amerikai vállalat kölcsönözte a fővárosi rendőrségnek, Közép-Európában elsőként a pozsonyi utcákon tesztelhetik a Nyugaton már ismert eszközöket. Ivo Nesrovnal főpolgármester elmondta, a projekt újabb keretében év végéig összesen hat kamerát és két, kamerával ellátott szemüveget próbálhatnak ki a rendőrök. Az eszközök minőségi HD-felvételt készítenek, amelyet közvetíteni is tudnak, és amely telefonon is lejátszható. A szolgálatban rögzített videók automatikusan elmentődnek, nem lehet utólag törölni vagy módosítani a felvételeket. A strapabíró kamerák ellenállnak az időjárási viszontagságoknak. A városi hivatal honlapján olvasható tájékoztatásból kiderül, elsősorban a kockázatosabb és nagyobb horderejű bevetéseknél – például tüntetések alkalmával, speciális ellenőrzéskor vagy tettesek elfogásakor – erősítik egyenruhájukra a kamerát a rendőrök. A bűncselekmények megelőzésénél is fontos szerepet játszhatnak a kamerák, de a rendőri fellépések indokoltságának, valamint a lakossági panaszok kivizsgálásakor is hasznos a berendezés.

„Fontos a városi rendőrség fejlesztése és ehhez elengedhetetlen a megfelelő műszaki felszereltség” – mondta Nesrovnal. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?