Átadták az elkerülő utakat Dunaszerdahelyen

Hivatalosan is átadták a forgalomnak az északi elkerülőt
Dunaszerdahely |

Átadták az elkerülő utakat. Már egyenesen át lehet jutni a Tesco Galériától, a városközpontot kikerülve, az A szakaszon a Galántára vezető útra, majd onnan a Merkury Market körforgalmából a B szakaszon a Kisudvarnok felé vezető útra.

Jozef Viskupič megyeelnök és Hájos Zoltán polgármester közösen adta át mindkét szakaszt. Ezzel hivatalosan is megnyitották a forgalom előtt az elkerülőt, amely remélhetőleg jelentősen tehermentesíti a városközpont forgalmát. A Tesco melletti útszakasz ugyan még nincs befejezve, de októberig remélhetőleg ott is végeznek a munkával. A polgármester külön megköszönte a telektulajdonosok együttműködését, akik szimbolikus összegért, egy euróért a város rendelkezésére bocsátották a telkeiket. Továbbá kiemelte a példamutató együttműködést a város és három nagyvállalat, a Metrans, a Cargo Partner, valamint a Deichmann-Logistik között, amelyek érdekeltek voltak az utak mielőbbi megépítésében és összesen közel 150 ezer euróval támogatták az építkezést. Az első beruházó a Nyugat-Szlovákiai Vízművek volt, amely az út alatti közműveket építette ki 900 ezer euró értékben, majd a város a közbeszerzés útján kiválasztott EKOM plus céget bízta meg a kivitelezéssel. Az 1,4 kilométeres útszakaszért a város összesen több mint 800 ezer eurót fizetett ki. Viskupič szintén példaértékűnek nevezte a magánszektor és a város együttműködését, és hangsúlyozta, az ilyen szakaszoknak az R7-es építése kapcsán egyre nagyobb jelentőségük lesz. Jövőre folytatódik az építkezés, a jelenleg meglevő szakaszt tovább építik egészen az Észak 2. lakótelepig, illetve összekötik a Sport utcával. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?