Jön az eddigi legnagyobb Ryanair-sztrájk

<p>Öt európai országban szüntetik be a munkát, ami több száz járatot érint. Történetének legnagyobb sztrájkjára készülnek a Ryanair munkatársai &ndash; írja a Reuters. Szeptember 28-án a dolgozók 5 európai országban is beszüntetik a munkát, ez összesen több száz járatot érint.&nbsp;</p>

  Öt európai országban szüntetik be a munkát, ami több száz járatot érint. Történetének legnagyobb sztrájkjára készülnek a Ryanair munkatársai – írja a Reuters. Szeptember 28-án a dolgozók 5 európai országban is beszüntetik a munkát, ez összesen több száz járatot érint. A sztrájkban a holland, a belga, az olasz, a spanyol és a portugál munkatársak vesznek részt - írja a hvg.hu portál.    A fapados légitársaság német munkatársai már szerdán 24 órás munkabeszüntetést hirdettek, a Ryanair bejelentése szerint 400 németországi járatából 150-et törölt. A légitársaság a sztrájk miatt kártérítést nem fizet. A Ryanair vezetése kedden azzal fenyegette meg a német dolgozókat, hogy ha tovább sztrájkolnak, sokakat ki fognak rúgni, szerintük ugyanis ezek a munkabeszüntetések csak arra jók, hogy rombolják a cég hírnevét a német piacon. A dolgozók már augusztusban is tartottak munkabeszüntetést, akkor a svéd, ír, spanyol, portugál és olasz dolgozók sztrájkja miatt mintegy 400 járatot kellett törölni. A sztrájkokat szervező szakszervezetek arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a légitársaság nem veheti alapul a német munkavállalóknál a korábban a spanyol, ír és olasz szakszervezetek által aláírt kollektív szerződést, mert abból számos lényeges pont hiányzik. Hozzátették, hogy az 1984 óta működő Ryanairnél most először megkötendő kollektív szerződésről szóló vitában már régóta sürgetik közvetítők bevonását, de a társaság továbbra is elzárkózik a méltányos megállapodás felé mutató javaslatoktól és "időhúzásra játszik".
Érdekes
A menetrend alapján a pozsonyi járatok közül az alábbiak lehetnek érintettek: Eindhoven, Brüsszel Charleroi, Milánó Bergamo, Róma Ciampino, Barcelona Girona, Madrid és Malaga.A budapesti járatok közül ezek a járatok mennek a jelzett napon, így akiknek ide szóló jegye van, felkészület a problémás utazásra, vagy a járattörlésre: Brüsszel Charleroi, Milánó Bergamo, Pisa, Róma Ciampino, Barcelona El Prat és Santander.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?