Folytatódik az ingyenes InterRail-bérletprogram

<p>Ősztől újabb tízezer európai fiatal utazhat ingyenes InterRail-vonatbérletel egy hónapon át az EU országaiban. A programot 2021 után tovább bővíthetik - mondta Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a Sziget fesztiválon hétfőn tartott sajtótájékoztatón.</p>

Idén mintegy háromszáz, 18. évét betöltött magyar fiatal pályázott sikeresen az InterRailre - jelezte Ujhelyi István, a #DiscoverEU program egyik mentora. Közölte: kezdeményezi, hogy ne csak az EU, hanem hazai költségvetésből a kormány és az Országgyűlés is támogassa a programot: 9 milliárd forintból több tízezer magyar fiatal élvezhetné ezt a lehetőséget. Azt is el szeretné érni, hogy a kormány turisztikai forrásokat szánjon európai fiatalok számára ingyenes InterRail-bérlettel megismerni Magyarországot, a magyar kultúrát - fejtette ki.   Hozzátette: az itthon Szabad Európa-kártyaként meghirdetett program akkor segít a fiataloknak megismerni Európát, amikor az unió politikai vezetői egymást közti feszültségeket gerjesztenek. Kitért arra, hogy a program idei első évében szeptember végéig 10 826 európai fiatal utazik az InterRail-bérlettel, amellyel bejárhatják Európát.   Mint elhangzott, minden az Európai Bizottság előterjesztésében a 2021 után nyíló hétéves uniós költségvetési időszakban már évi százmillió, összesen 700 millió euró (227 millió forint) juthat a #DiscoverEU-programra. "Ez komoly előrelépés, hiszen az idei uniós költségvetési keret még csak 12 millió euró volt" - hangsúlyozta.    Ujhelyi István szólt arról, hogy Magyarország az egyik legjobb volt a programra pályázó országok között, a kvóta alapján kiosztható bérletekhez képest tízszeres volt a jelentkezők száma, így - fűzte hozzá - a következő években emelni kell a kvótát.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?