Wizz Air botrány Budapesten: eljárás indul

<p>Jelentős késésekkel indultak tegnap Budapestről a Wizz Air gépei, a légitársaság technikai problémára hivatkozik, de volt olyan járat is, amelyre 230 helyet adtak el, pedig a gépen csak 180 ülés volt... A utasok négy nappal későbbi járatra kaptak helyet.&nbsp;</p>

 Jelentős késésekkel indultak tegnap Budapestről a Wizz Air gépei, a légitársaság technikai problémára hivatkozik, de volt olyan járat is, amelyre 230 helyet adtak el, pedig a gépen csak 180 ülés volt... A utasok négy nappal későbbi járatra kaptak helyet.  Az esetről az Index számolt be, egy olvasójuk hívta fel a figyelmünket arra, hogy valamiért minden reggeli gép legalább 50 perces késéssel lett kiírva. Ő személy szerint a 6:10-es berlini járaton ült, ami még reggel 8-kor is a reptéren állt, elmondása szerint pedig az utasokat úgy ellenőrizték, hogy a gép hangszóróján egyesével mondták be a nevüket, és fel kellett tenni a kezüket. Mint írta, a berlini és a barcelonai járaton is egy emberrel több volt, mint ahánynak lennie kellett volna, mellettük pedig egy eindhoveni gép is állt. Egy másik olvasónk arról írt, a késések még délután is tartanak, a Kutaiszibe tartó járatnál például elmondása szerint egyáltalán nem tájékoztatják az utasokat. Egy másik olvasó a késések mellett egy másik érdekes esetről is beszámolt, a 9:10-re kiírt stockholmi járattal elmondása szerint nemcsak a 2 órás késés volt a probléma, hanem az is, hogy állítólag 230 fő tudott jegyet venni, a légitársaság viszont 180 fő befogadására alkalmas gépet küldött, ami miatt 50 utas lent ragadt, és nem igazán tudták, hogy mit kezdjenek a helyzettel. A lemaradt utasoknak aztán egy négy nappal későbbi gépre ajánlottak fel jegyeket, az pedig ki sem derült, hogy egyébként mi alapján állapították meg, hogy ki szállhat fel a gépre, és ki nem. Ennek ellenére a jelek szerint ők még jobban jártak, egy másik olvasónk ugyanis arról írt, hogy nem elég, hogy az elégtelen tájékoztatás miatt lemaradt a gépéről, így a nyaralásáról is, A WIZZ AIR RÁADÁSUL A REPTÉRRE MUTOGAT AZ ÜGYBEN, NEM HAJLANDÓAK JEGYET BIZTOSÍTANI NEKI EGY MÁSIK JÁRATRA ÉS A JEGY ÁRÁT SEM TÉRÍTIK MEG. Az ügyben az Index a Wizz Air a kommunikációs csapattól azt a választ kapta, hogy a járatok az utasfelvételi rendszerben történt fennakadások miatt indultak késve, de mindent megtesznek azért, hogy ezek a lehető leghamarabb elinduljanak. A Wizz Air az érintett utasok elnézését kéri az okozott kellemetlenségért – tették hozzá.      
Érdekes
Elfogadhatatlannak tartják a magyar hátterű légitársaság „utasok tucatjainak nyaralását tönkre tevő gyakorlatát”, és különösen felháborítónak azt, ahogy a légitársaság a saját hibájából előállt helyzetet kezeli, a tájékoztatás minimumát sem biztosítva az általa megkárosított utasoknak. A Miniszterelnökség szerint a Wizz Air tisztességtelen a magyar fogyasztókkal szemben, mert nem teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségeit, és nem biztosítja az utasok által előzetesen kifizetett szolgáltatásokat, mindeközben „semmibe veszi a fogyasztóvédelem alapvető szabályait”. Ezért az eljárás haladéktalan lefolytatása indokolt – szögezik le. Az utasfelvétellel kapcsolatos incidensek miatt fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a fővárosi kormányhivatal, és az ügyben eljárást indítottak a légitársasággal szemben. (MTI) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?