Repülés közben összeverekedett a két pilóta

<p>Az Iraqi Airways egyik menetrend szerinti járatának teljesítése közben, utazómagasságon veszett össze a kapitány és az elsőtiszt annyira, hogy a vita fizikai inzultusig fajult.&nbsp;</p>

Az Iraqi Airways egyik menetrend szerinti járatának teljesítése közben, utazómagasságon veszett össze a kapitány és az elsőtiszt annyira, hogy a vita fizikai inzultusig fajult.  Az iráni Mashad repülőteréről Irakba tartó járatot teljesítő repülőgép mintegy 37.000 lábas (körülbelül 11.300 méteres) magasságban repült Türkmenisztán és Afganisztán határa felett, fedélzetén 157 utassal  -  -írja az Airportal.hu szakmai magazin.

Az esetről megjelent híradások szerint a fedélzeten tartózkodó biztonsági őrök avatkoztak be, és választották szét őket. Emellett az utasok beszámolja szerint a pilótafülkében is kár keletkezett, annyira nem figyeltek semmire a vitázó pilóták.

Egyes értesülések szerint a tettlegességig fajuló vita azért alakult ki, mert a kapitány nem engedte, hogy az egyik légiutaskísérő ételt szolgáljon fel a járat elsőtisztjének, mondván, hogy arra tőle kellett volna engedélyt kérni.

Egyes értesülések szerint a két pilóta ezek után összeszólalkozott, majd kapitány ezt követően ütötte meg az első tisztet, aki a saját állítása szerint “csak védekezett”. A légitársaság hivatalos közleménye megerősítette, hogy az eset megtörtént, azonban nem nevezték meg, hogy melyik hajózó kezdte a verekedést. A két pilótát a fedélzeten tartózkodó biztonsági őrök választották szét, majd később a repülőgép biztonságosan leszállt.

Az iraki közlekedési minisztérium bejelentette, vizsgálatot indítanak az ügyben, és mindkét hajózó engedélyeit azonnali hatállyal felfüggesztették.

A minisztérium hozzátette, a lehető legszigorúbb büntetés vár mindkét pilótára, közleményük szerint a benne van a pakliban, hogy egy életre eltiltják őket a repüléstől.

Az Iraqi Airways gépei 2015 óta nem repülhetnek be egyetlen Európai Uniós ország légterébe sem, mivel a hatóságok szerint nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak – bizonyos mértékben ez is hozzájárult a mostani incidenshez. A légitársaság wet-lease-ben más cégek által üzemeltetett járatokat teljesít csak az EU-ba.

Legutóbb januárban számoltunk be hasonló esetről, akkor az indiai Jet Airways Boeing 777-esének két pilótája verekedett össze repülés közben. A férfi elsőtiszt a felszállást követően nem sokkal megütötte a nő kapitányt, mire a nő elhagyta a pilótafülkét, majd nem sokkal később a férfi is kiment, hogy rábeszélje kollégáját, hogy térjen vissza a pilótafülkébe. Rövid ideig senki nem tartózkodott a pilótafülkében. (Airportal)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?