Egy szakadékba vezet az új horvátországi alagút

<div><div>Háromszázmillió kunát (40,50 millió euró) költöttek a horvátországi, dél-dalmáciai Omis városában egy alagútra, amely egy szakadékba vezet - adta hírül a horvát RTL csatorna híradója.</div><div>&nbsp;</div></div><p>&nbsp;</p>

 Háromszázmillió kunát (40,50 millió euró) költöttek a horvátországi, dél-dalmáciai Omis városában egy alagútra, amely egy szakadékba vezet - adta hírül a horvát RTL csatorna híradója. Az elkészült alagútnak egy hidat kellett volna összekötnie a szemben lévő sziklafallal, ahol folytatódott volna a fúrás, és újabb alagút épült volna. Az elkerülő útnak pedig az lett volna a célja, hogy tehermentesítse Omist a turistaszezonban kialakuló forgalmi dugóktól.    A projekt kivitelezését hat évvel ezelőtt jelentették be: 1471 méter alagutat ástak ki, de a munkálatok egyszer csak leálltak. Elfogyott a pénz, a bombasztikusnak beharangozott projekt pedig azóta is város szégyene - derült ki a tudósításból.   Az omisi elkerülő útnak gyors megoldásként kellett volna szolgálnia a város forgalmi dugóira, amelyek rendszeresen okoznak fennakadásokat és bosszúságot a turisták és a helyiek számára. Omis az egyetlen olyan város Horvátországban, amelynek központján keresztül vezet az egyik legforgalmasabb közút, az adriai főút (Jadranska magistrala).     "Ahhoz, hogy hazaérjek, fél órára, hogy eljussak a 25 kilométerre lévő Splitbe, három órára van szükségem, szörnyű" - mondta az egyik helyi lakos.    A városi vezetés szerint Omis nem várhat további hat évet a probléma megoldásával. Ezért tárgyalásokba kezdtek egy forgalmi csomópont megépítéséről. Ivo Tomasovic polgármester szerint a Cetina folyón építendő híddal is szabályozhatnák a város forgalmát.   Az elkeseredett helyi lakosok már készek lennének elfogadni bármilyen megoldást, főleg, hogy az előző projekt szó szerint nem vezetett sehová - derült ki a tudósításból.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?