Árgarancia – így spórolhatunk a szállás árán

<p>A szállodaláncok és a hotelfoglaló oldalak hatalmas konkurenciaharca miatt egyre olcsóbban tudunk szállást foglalni magunknak &ndash; minden kategóriában. Ám arra is lehetőség van, hogy az aktuálisan legolcsóbb ártól is olcsóbb legyen a hotelszámla. Mutatjuk hogyan. Szinte nincs olyan szállodalánc, foglalóoldal, amely ne azzal csábítaná a vendégeket, hogy garantálják, hogy az általuk megadott árnál nincs kedvezőbb ajánlat.</p><div>&nbsp;</div>

A szállodaláncok és a hotelfoglaló oldalak hatalmas konkurenciaharca miatt egyre olcsóbban tudunk szállást foglalni magunknak – minden kategóriában. Ám arra is lehetőség van, hogy az aktuálisan legolcsóbb ártól is olcsóbb legyen a hotelszámla. Mutatjuk hogyan. Szinte nincs olyan szállodalánc, foglalóoldal, amely ne azzal csábítaná a vendégeket, hogy garantálják, hogy az általuk megadott árnál nincs kedvezőbb ajánlat.

Ám ez nem mindig igaz, mert kis kereséssel gyakran bukkanunk még az ott kínált akciós árnál is kedvezőbb ajánlatra. Ugyanabban a szállodában, ugyanabban a szobatípusban, ugyanolyan lemondási feltételek mellett – és adott esetben ugyanúgy reggelis ellátással. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint foglalni, majd jelezni az oldal felé, hogy hoppá, mi találtunk egy még kedvezőbb árat, kérem, az árgarancia feltételei alapján csökkentsék az árat. Ehhez nem kell mást tenni, mint küldeni egy linket az olcsóbb árról, esetleg csatolni hozzá egy printscreent is, amelyen látható, hogy a másik oldalon valóban olcsóbb az ár. És ezt az esetek többségében jóvá is hagyják, azaz valóban a legkedvezőbb áron tudunk így foglalni. De figyelni kell arra, hogy minden részlet megegyezzen, azaz pontosan ugyanaz legyen a hotel, a szoba típusa, a lemondási feltételeknek is meg kell egyezni, és az ár tartalmazza/nem tartalmazza a reggelit (adókat). Fontos, hogy az árgarancia csak akkor érvényes, ha a jobb árat a foglalást követő 24 órán belül találjuk meg, később már nincs lehetőség ilyen jóváírásra.

Két példával illusztrálva az árgaranciát: a booking.com oldalon foglaltunk egy szállást Prágában, négycsillagos belvárosi hotelben, reggelivel, superior szobában, 55 euróért. De a foglalás után még egyszer leellenőriztük az árakat, és kiderült, hogy egy másik oldalon ugyanaz csak 42 euró.  Így írtunk a booking.com oldalon található felületen egy levelet, amelyben jeleztük, hogy élni szeretnénk az árgaranciával, majd rövidesen érkezett is a válasz, hogy elismerik a különbséget, majd egy speciális felületen megadtuk a bankkártya adatait, és pár napon belül vissza is kaptuk a különbözetet, így az eredeti 55 eurós ár helyett csupán 42 euró volt a szoba ára. Vannak még ennél is jobb árgaranciás ajánlatok is.

Egy másik alkalommal az accorotels.com oldalon foglaltunk, egy ötcsillagos hotelt Bangkokban, a szoba ára naponta 97 euró volt, reggelivel, adókkal. Csakhogy erre is volt egy még kedvezőbb ajánlat, egy másik foglalóoldalon ugyanezt csak 77 euróért kínálták. A hotellánc szabályzata még kedvezőbb, ott nemcsak a jobb árat adják meg, de még abból is levonnak tíz százalékot, így az eredeti 97 eurós ár helyett 70 euróért kaptuk meg ugyanazt a szobát. Azaz naponta és szobánként 27 eurót spóroltunk, és ezzel valóban a piacon lévő legkedvezőbb árhoz jutottunk (vagyis kétfős foglalásnál ez 35 euró/fő/éjszaka, reggelivel, ami nagyon kedvező ár egy nagyon jó minőségű, ötcsillagos hotelben).

Érdemes tehát böngészni az ajánlatokat, mert ezzel nemcsak a legjobb árat találjuk meg, de még annál is olcsóbb lehet a szállás ára.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?