Visszatértek a turisták Belgiumba

<p>A turisták száma tavaly elérte Belgiumban a 2016. március 22-i brüsszeli terrortámadások előtti szintet - tájékoztatott a belga gazdasági minisztérium.</p><div>&nbsp;</div>

A turisták száma tavaly elérte Belgiumban a 2016. március 22-i brüsszeli terrortámadások előtti szintet - tájékoztatott a belga gazdasági minisztérium.

A tárca közlése szerint a vendégéjszakák száma tavaly nagyjából 5 százalékkal, 38,7 millióra nőtt az országban a megelőző évhez képest, ami a merényletek előtti, 2015-ös szintnél is magasabb 1 százalékkal.

A belga fővárosban tavaly 22 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma a 2016-os adatokhoz képest, ami azonban még így is 2 százalékkal elmarad a támadásokat megelőzően regisztráltaktól - tudatta a minisztérium a Le Soir című belga lap beszámolója szerint.

Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre 2016. március 22-én terrortámadást, amelyben 32-en meghaltak és 340-en megsebesültek. A robbantások elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?