Jelentős bírságot kapott a Ryanair az olaszoktól

<p>A nagy járattörlési hulláma miatt a Ryanair bírságot kapott az olasz versenyfelügyelettől. Az 1,85 millió eurós büntetést azért rótták ki, mert a cég nem megfelelően tájékoztatta az utasait.</p><div>&nbsp;</div>

A nagy járattörlési hulláma miatt a Ryanair bírságot kapott az olasz versenyfelügyelettől. Az 1,85 millió eurós büntetést azért rótták ki, mert a cég nem megfelelően tájékoztatta az utasait.

Tavaly ősztől kezdve számtalan járatát törölte a Ryanair: mint a menetrendi pontosságról szóló első ködös közlések után végül Michael O Leary vezérigazgató elismerte, a saját menedzsment-hibájukból.

A repülőszemélyzet beosztási rendjében történt malőr, a túl sok szabadságolás miatt voltak kénytelenek a nagy nyilvánosságot kapott, példátlan lépéssorozatra.

Az olasz versenyfelügyelet most kiadott határozatában az atwonline.com szerint kimondta, hogy a cég nem rendkívüli, külső okok miatt, hanem menedzselési hiba miatt törölte a járatokat.

A hatóság vizsgálata alapján eleinte az ír fapados nem megfelelően tájékoztatta az utasait a jogaikról, azonban később módosított az információszolgáltatáson.

A Ryanair az olaszok szerint az első időszakban félrevezette az ügyfeleit az uniós direktíva szerint járó kártérítésről, és csak jegyár-visszatérítést vagy átfoglalást kínált fel.

Előbbi a híres 261/04-es uniós szabályozás, amely távolságtól és a késés, törlés idejétől függően akár több száz eurós kártérítésre is kötelezi az unió területén közlekedő bármely légitársaságot.

Mindezek miatt végül 1,85 millió eurós, mintegy hatszázmillió forintos bírságot rótt ki a Ryanairre az olasz versenyfelügyelet. A büntetés összegét mérséklő tényezőként vették figyelembe, hogy az idén februártól már feltüntette a cég a kártérítési lehetőséget, és hogy egyedi tájékoztatást is adott az érdeklődő utasoknak a jogaikról.

A Ryanair közölte, hogy az ügyvédei már tanulmányozzák a határozatot. (Airportal)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?