Több a szlovákiai vendég a magyarországi hotelekben

<p>A magyarországi szállodák márciusban az első két hónapnál is nagyobb mértékű növekedést értek el. Forgalmuk országos szinten 18,4%-kal, Budapesten 17%-kal, a Budapesten kívüli szállodákban 19,8%-kal, a balatoni régióban 30,2%-kal volt magasabb a tavalyinál. Több volt a szlovákiai vendég is.</p><div>&nbsp;</div>

A magyarországi szállodák márciusban az első két hónapnál is nagyobb mértékű növekedést értek el. Forgalmuk országos szinten 18,4%-kal, Budapesten 17%-kal, a Budapesten kívüli szállodákban 19,8%-kal, a balatoni régióban 30,2%-kal volt magasabb a tavalyinál. Több volt a szlovákiai vendég is.

Az első negyedévben a belföldi szállodai vendégéjszakák száma 13,8%-kal, a külföldieké 6,3%-kal emelkedett. A külföldi vendégéjszakák számának növekedése főleg az átlagon felül bővülő izraeli (+25,8%), cseh (+14,5%), német (+10,2%), román (+8,1%), orosz (+8,1%) és olasz (+6,6%) keresletnek volt köszönhető. A magyarországi szállodákban jelentkező összes külföldi vendégéjszaka 82,7%-a Európából, 11,5%-a Ázsiából, 4,9%-a Amerikából, 0,8%-a Ausztráliából és Afrikából érkezett.

Az év első három hónapjában vidéki szállodáinkban a belföldi vendégéjszakák száma 13,5%–kal, a külföldi 9,7%–kal emelkedett. Utóbbi az olasz (+39,1%), a szlovák (+17,7%), az ukrán (+17,1%), a cseh (+13,4%), az orosz (+9,8%), a román (+11,2%) átlagnál gyorsabb erősödésének tulajdonítható. Ugyanakkor csökkent a vendégéjszakák száma Lengyelországból (-22,3%).

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?