Egyre többen repülnek Debrecenből

<p>2018. márciusában is jelentősen fejlődött a debreceni légi utasforgalom. 1/3-addal többen, mintegy 26 ezren vették igénybe Magyarország legdinamikusabban fejlődő repülőterét. Ez minden idők legerősebb márciusi és egyben első negyedéves utasforgalma volt a Debrecen Airporton.</p>

2018. márciusában is jelentősen fejlődött a debreceni légi utasforgalom. 1/3-addal többen, mintegy 26 ezren vették igénybe Magyarország legdinamikusabban fejlődő repülőterét. Ez minden idők legerősebb márciusi és egyben első negyedéves utasforgalma volt a Debrecen Airporton.

A debreceni repülőtéren márciusban több mint 26 ezer utas fordult meg, ami harmadával több, mint egy évvel korábban. 2018 első negyedévében az utasok száma 72 950 fő volt (2017-ben hasonló időszakban ez a szám 56 830 volt).

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as márciusi és az első negyedéves eredményeket örömmel összegezte: „Az emelkedő olajárak ellenére a Debrecen Airport utasforgalmának növekedése 2018. első negyedévében is stabil maradt. Stratégiai partnereink, a Wizz Air a debreceni bázis gépével már március vége óta több frekvenciával közlekedik. Európa egyetlen 5-csillagos légitársasága a Lufthansa, aki a múlt héten a 2. születésnapját ünnepelte Debrecenben, pedig már hetente 5-ször repül március vége óta. Az Európai Unió, Oroszország és Izrael 8 gazdasági és turisztikai szempontból is fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek és így a kelet-magyarországi régiónak egyaránt.”

 

RENDKÍVÜL NAGY AZ ÉRDEKLŐDÉS A NYÁRI CHARTEREKRE

A nyári charter szezonban a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már hetente 2-szer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba ill. nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítunk nyári járatokat a nap szerelmeseinek. A nyár abszolút újdonsága és egyben slágerdesztinációja idén Barcelona, Katalónia fővárosa lesz és 2018. június közepétől szeptember végéig elérhető a Debrecen Airportról. Fontos információ azoknak, akik a nyaralásukat charter légitársasággal szeretnék Debrecenből megvalósítani: A piacon évek óta túlkereslet mutatkozik, így idén is a “last minute”-re számító utasok igényeit nem biztos, hogy minden esetben ki fogjuk tudni elégíteni, így időszerű a következő hetekben lekötni a nyári utakat, hiszen utána már a szabad időpontok és repülőjegyek száma erősen limitált lesz.

NYÁR: TÖBB JÁRAT LONDONBA ÉS EINDHOVENBE

A legtöbb utast szállító partnerünk, a Wizz Air a nyári menetrendtől heti 9 ill. a csúcsszezonban heti 10-szer közekedik Londonba, ill. a nyári iskolai szünetben Eindhovenbe is hetente 3-szor utazhatunk Debrecenből.

 

 

TÖBB BEJÖVŐ UTAS MÜNCHENBŐL, TEL AVIVBÓL ÉS MOSZKVÁBÓL

A március végétől heti öt járattal közlekedő Lufthansa járattal még több érkező turistára számítunk Debrecenbe és a régióba ill. további dinamikus beutazó forgalmat prognosztizálunk az immáron 1 éve közlekedő tel-avivi és a decemberben indult Moszkvából közlekedő Wizz Air járatokon is.

 

ÁPRILIS 22-ÉN FUTÓVERSENY A DEBRECEN AIRPORT KIFUTÓPÁLYÁJÁN

Immáron másodszor rendezik meg a régió legkomolyabb repülőtéri futását, amelyre már több mint 1500-an nevezetek. A II. Wizz Air Debrecen Airport Runnal hagyományteremtő célunk van, hiszen az egészséges életmódra neveléssel sok sportoló és sportolni vágyó embert szólítunk meg és motiváljuk őket és családtagjaikat is a légi utazásra, ez a “Run and Fly” stratégiánk része.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?