Kinek hol jó az all inclusive nyaralás?

<p>Ha még nem foglalt nyaralási kedvezménnyel, akkor márciusban már érdemes elgondolkozni, hova menne, milyen szállodába, milyen szolgáltatásokkal. Most a cikkünkben egy örök dilemmával kapcsolatban segítjük olvasóinkat, nevezetesen, hogy a foglaláskor olyan ajánlatokat nézzünk-e, amelyek all inclusive ellátást kínálnak, vagy sem.</p>

Ha még nem foglalt nyaralási kedvezménnyel, akkor márciusban már érdemes elgondolkozni, hova menne, milyen szállodába, milyen szolgáltatásokkal. Most a cikkünkben egy örök dilemmával kapcsolatban segítjük olvasóinkat, nevezetesen, hogy a foglaláskor olyan ajánlatokat nézzünk-e, amelyek all inclusive ellátást kínálnak, vagy sem.

Nem ördögtől való

Az első, amit hangsúlyozni kell, a mindent tartalmazó all inclusive nyaralás nem ördögtől való. Vannak ugyanis olyan népszerű nyaralóhelyek, ahol szinte elengedhetetlen az ilyen szolgáltatás. Elsősorban az olyan célállomásokon érdemes ilyet foglalni, ahol az egész nyaralás alatt szinte csak a hotelben van a turista, legfeljebb csak a közeli városba sétál ki egy kávéra, italra. A négy- vagy ötcsillagos hotelekben ugyanis ha külön venne mindent, akkor az nagyon sokba kerülne, a csillagok számával arányosan emelkedik a pofátlanság szintje is, így elképzelhető, hogy aki az „elég a félpanziós ellátás” félmondattal vetette el az 50–100 euróval többe kerülő all inclusive szolgáltatást, az a végén a kijelentkezésnél még kétszer ennyit fizet, „egyéb fogyasztás” címszó alatt. A félpanziónál ugyanis gyakran a vacsora mellé fogyasztott italért már fizetni kell (nem is keveset!), míg aki az all inlusive szolgáltatást válassza, annak már nincs ilyen extra költsége. Arról nem is beszélve, hogy a tengerpart mellett sok folyadékot kell fogyasztani, és napközben is jól jön az ebéd, vagy a délutáni snack.

All inclusive desztinációk

Melyek a tipikusan all inclusive országok? Ha szigorúan csak a nyári célállomásokat nézzük, akkor ezek Egyiptom, Tunézia, Törökország, újabban Marokkó. Ezek azok a helyek, ahol a szállodák már az árral is igyekeznek az all inclusive felé terelni az utasokat, sőt, az utóbbi időben már olyan is előfordul, hogy egy-egy szállodába már más ellátással nem is lehet foglalni. Az európai célállomásoknál – Görögország, Spanyolország, Olaszország stb. – is előfordul már az all inclusive szolgáltatás, ám ezek még messze nem olyan gazdagok, mint amit az előbb említett helyeken megszoktunk, és sokkal drágábbak is, mint a félpanziós – itt még a szállodások abban bíznak, hogy az alapár mellé a vendég még sokat fogyaszt, sok extra bevételt hagyva a hotel kasszájába. Azaz itt még nem minden esetben éri meg az all inclusive ellátás. Mielőtt ilyen nyaralást foglal, feltétlen nézze meg az adott hotelről írt értékeléseket, fotókat a Tripadvisor oldalon, mivel az egyes szállodák által kínált all inclusive ellátásban óriási különbségek vannak, némelyik csapnivalóan rossz, de van olyan is, amely fantasztikus. Egy előzetes hotelellenőrzéssel pedig biztosíthatja magának, hogy egy jó minőségű, all inclusive hotelben pihenheti ki fáradalmait.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?