Új szuperhősökkel bővül a párizsi Disneyland

<p>A Marvel képregény-birodalom szuperhőseivel, valamint a Jégvarázs és a Star Wars-filmek világával bővül a párizsi Disneyland, Európa legnépszerűbb szabadidőparkja a tulajdonosa, az amerikai The Walt Disney Company kétmilliárd eurós befektetésének keretében.</p>

A Marvel képregény-birodalom szuperhőseivel, valamint a Jégvarázs és a Star Wars-filmek világával bővül a párizsi Disneyland, Európa legnépszerűbb szabadidőparkja a tulajdonosa, az amerikai The Walt Disney Company kétmilliárd eurós befektetésének keretében.

Bob Iger, a Disney vezetője kedden, Emmanuel Macron francia elnökkel való párizsi találkozója után jelentette be a cég terveit.

A kétmilliárd eurót egyebek között a Marvel képregény-birodalom szuperhőseire, mások mellett Pókemberre és Hulkra, valamint a nagysikerű Jégvarázs című Disney-animációra és a Star Wars-filmekre épülő új területek kialakítására fordítják. A szakaszokra bontott bővítési munkálatokat 2021-ben kezdik meg. A park ezen kívül további attrakciókkal és élő produkciókkal fogja növelni a kínálatát.

A Walt Disney közleménye szerint a most bejelentett bővítés az egyik legambiciózusabb projekt a párizsi Disneyland 1992-es megnyitása óta.

A Párizshoz közeli Marne-la-Vallée-ban található intézmény Európa legnépszerűbb szabadidőparkja. Megnyitása óta több mint 320 millió látogatót fogadott és jelenleg Franciaország turizmusból származó bevételeinek 6,2 százalékát adja, továbbá 16 ezer embernek biztosít munkát.

A párizsi Disneylandet üzemeltető Euro Disney SCA azonban még így komoly pénzügyi problémákkal küzdött a látogatószámra vonatkozó túlságosan optimista előrejelzések és a túl sok adósság felhalmozása miatt. A cég tavaly júniusban teljes egészében a The Walt Disney Company tulajdonába került.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?