Lezárják azt a thai strandot, ahol a Partot forgatták

<p>A 2000-ben forgatott Leonardi diCaprio film színhelyét le kellett zárni a turisták elől, mivel egyszerűen túl sokan látogattak ide, ezzel veszélyeztetve az élővilágot. Bár a film már nem mai darab, a Maya Bay népszerűsége a közelmúltig töretlen volt a látogatók körében.</p>

A 2000-ben forgatott Leonardi diCaprio film színhelyét le kellett zárni a turisták elől, mivel egyszerűen túl sokan látogattak ide, ezzel veszélyeztetve az élővilágot. Bár a film már nem mai darab, a Maya Bay népszerűsége a közelmúltig töretlen volt a látogatók körében. Olyannyira, hogy a Koh Phi Phi Leh szigeten található öblöt a hatóságok három hónapra lezárták a látogatók előtt. A korlátozás júniustól szeptemberig lesz érvényben – írja az Independent információira hivatkozva a Travelo utazási portál.

Az öböl naponta ötezer (!) látogatót fogad, főként Krabi és Phuket szigetekről, melyek maguk is alig bírják a turistaáradatot. Thaiföldön a turisták száma az elmúlt évtizedben folyamatosan nőtt, 2017-ben 35 millióan voltak kíváncsiak az ázsiai országra. Mivel az elkövetkező években is növekedés várható, egyre nagyobb a nyomás a hatóságokon, hogy lépéseket tegyenek a természeti környezet megóvása érdekében.

A nagyszámú látogatók veszélyt jelentenek a korallokra, hiszen a testükről a vízbe oldódó naptej károsítja a vízi élőlényeket. Nem ez az egyetlen hely a világon, ahol ez problémát jelent, Hawaii kormánya azt fontolgatja, betiltja a partokon a kémiai fényvédők használatát. A Maya Bay három hónapot kap, amikor fellélegezhet, bár a szakemberek szerint a legjobb megoldás az lenne, ha végleg lezárnák. Ez azonban nem lehetséges, hiszen Thaiföld gazdasága nagymértékben támaszkodik a turizmusra.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?