850 milliárd dollárt költenek jövőre légiutazásra

<p>A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legfrissebb adatai szerint a világ összesített GDP-jének egy százalékát, 861 milliárd dollárt költhetnek világszerte légiutazásra 2018-ban.</p>

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legfrissebb adatai szerint a világ összesített GDP-jének egy százalékát, 861 milliárd dollárt költhetnek világszerte légiutazásra 2018-ban.

A montreáli székhelyű kereskedelmi szervezet 2018-ra vonatkozó előrejelzésében rámutatott arra, hogy ez 9 százalékkal haladja meg a 2017 végére várt 787 milliárd dollárt, a folyamatok hátterében pedig a globális GDP 3 százalékos bővülése húzódik meg. Ez ugyanis az IATA várakozásai szerint 5,6 százalékkal 4-ről 4,3 milliárdra növeli majd a légiutasok számát jövőre.

A szervezet kimutatásai szerint a légitársaságok árbevétel formájában 824 milliárd dollárra tehetnek szert, a fennmaradó rész az indirekt adókból származik. A költségek közül a legnagyobb tétel a kerozinszámla, amely 2018-ban 156 milliárd dollárt tehet ki, 20 százalékkal többet, mint idén.

Az összesített adózott eredmény 66,9 milliárd, az adózott eredmény pedig 38,4 milliárd dollár lehet 2018-ban, utóbbi 11 százalékkal magasabb a 2017-es előre jelzettnél. Ennek is köszönhetően a légitársaságok a következő 12 hónapban 1683 új repülőgépet állítanak forgalomba, 2018-ban a világon az ideinél 3,8 százalékkal több, 30 ezer repülőgép lehet szolgálatban.

A szállított áru értéke az idei 5900 milliárdról 6200 milliárd dollárrra emelkedik jövőre, a turizmusban pedig a légi utasok az ideinél 9 százalékkal többet, 776 milliárd dollárt költenek majd.

Ebből a teljesítményből a kormányok is minden eddiginél nagyobb összegre, 136 milliárd dollárra tehetnek szert adók formájában, ez 7,8 százalékkal magasabb a 2017-re vártnál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?