Rekordév Dubajban, 11,5 millió turista

<p>A Dubaji Turisztikai Hivatal (DTCM) adatai szerint 2017 Dubaj újabb rekordéve lehet; összesen 11,58 millió külföldi látogatót regisztráltak az év első kilenc hónapjában, ami 7,5 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.</p>

A Dubaji Turisztikai Hivatal (DTCM) adatai szerint 2017 Dubaj újabb rekordéve lehet; összesen 11,58 millió külföldi látogatót regisztráltak az év első kilenc hónapjában, ami 7,5 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

India továbbra is az elsőszámú küldő piac, ahonnan a január – szeptember időszakban 1,478,000 turista érkezett. A nagymértékű növekedés a hatékony desztinációs marketingnek tudható be, de szerepe lehet benne a bollywoodi szupersztárral, Shah Rukh Khannal kialakított szoros együttműködésnek is -írja a turizmusonline.hu portál.

A kínai turisták továbbra is az 5. legnagyobb forgalmat bonyolító látogatók, és számuk 49%-os növekedést mutat. A jelentős előrelépés a kínai turisták számára ma már ingyenesen megkapható vízumnak is betudható.

Szaúd-Arábia és az Egyesült Királyság továbbra is a második és harmadik „helyezett” - összesen 1.250.000 szaúdi és 905.000 brit utazó látogatott el Dubajba 2017 január-szeptember időszakban.

Az első 20 piac közül az orosz forgalom rekordot döntött, mintegy 95%-os növekedéssel, melyben szintén szerepe lehet a könnyített és ingyenes vízumnak.

Regionális szinten az öböl-menti országok számítanak a legnagyobb küldő piacnak.

Dubaj nem áll le, folyamatosan fejleszti, bővíti a kínálatot minden téren – a turizmus növekedése pedig biztos jele annak, hogy ezen fejlesztések nem hiábavalóak.

A 2020-ra tervezett 20 milliós látogatószám tehát – 2020-as turisztikai vízió - úgy tűnik, hogy nem álom, hanem igen is megvalósítható terv, sőt a turizmus szektor egyre nagyobb mértékben járul hozzá az ország GDP-jéhez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?